Mamak’ta Doğal Gaz Patlaması Sonucunda Hayatını Kaybeden Vatandaşın Kimliği Belli Oldu

Ankara'da 6 katlı bir binada doğal gaz patlaması: 1 kişi hayatını kaybetti

Küçük Kayaş Mahallesi’nde meydana gelen bir olayda, Mehmet Han Apartmanı’nın giriş katında doğal gaz kaynaklı bir patlama meydana geldi. 6 katlı binada yangın çıktı ve binada önemli zararlar meydana geldi. Ne yazık ki, patlamanın olduğu dairede yalnız yaşayan 70 yaşındaki Fatıma Köse hayatını kaybetti. Olay yerine itfaiye, sağlık, polis, doğal gaz ve elektrik ekipleri sevk edildi. Yangın itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alınırken, doğal gaz ve elektrik bağlantıları kesildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, CNN TÜRK’e yaptığı açıklamada, “Giriş katında bir vatandaşımız doğal gaz patlamasında hayatını kaybetti. Gerekli önlemler alındı ve doğal gaz hattı kesildi. Yangına müdahale edildi ve şu anda bir sorun yok. Binada yaşayanlar tahliye edildi. Bu bölge, çok eski bir yerleşim yerimiz. Şu anda başka bir patlama riskine karşı tedbirler alınmış durumda” dedi.

Patlama sonucunda hayatını kaybeden kişinin kimliği belirlendi. Fatma Köse isimli vatandaşımız patlamada hayatını kaybetti. Olay yerine aynı zamanda yoğun bir şekilde itfaiye ekipleri sevk edildi.

Ankara Valiliği, yaptığı açıklamada, “Mamak Küçük Kayaş Mahallesi’ndeki 6 katlı bir binanın giriş katında meydana gelen ve doğal gaz kaynaklı olduğu düşünülen patlama sonucunda 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir” ifadelerini kullandı.