Antalya’da Gerçekleşen Uyuşturucu Operasyonunda Adli Emanet Memurluğu Görevlileri Tutuklandı

Adliyede skandal... 3 memur emanetteki uyuşturucuları çalıp çalıp satmış

Antalya’da polis ekipleri, 28 Nisan tarihinde gerçekleştirdiği bir operasyonla bir evde arama yapmıştır. Bu operasyon sonucunda evde bulunan Berkay Kılınç ve Antalya Adliyesi’nde görevli zabıt kâtibi Gençay Hacı Aytan gözaltına alınmıştır. Arama sırasında Kılınç’ın üzerinde ve Aytan’ın evinde uyuşturucu madde ele geçirilmiştir. Aytan ve Kılınç, 29 Nisan’da tutuklanmıştır. Ayrıca, Koray Güneş 10 Haziran tarihinde tutuklanmıştır.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, Aytan’ın görev yaptığı Adli Emanet Memurluğu’nda görevli olması sebebiyle bir soruşturma açmıştır. Adli Emanet Memurluğu’ndaki uyuşturucu saklama bölümünde yapılan kontrolde, 6 kilogram kokainin olmadığı tespit edilmiş ve bu durum başsavcılığın yeni bir idari soruşturma başlatmasına neden olmuştur. Kılınç ifadesinde, Adli Emanet Memurluğu’ndaki zabıt kâtibi Özlem Özabay ve Sedef Sayan’dan uyuşturucu madde aldığını belirtmiştir. Mali Suçlar Araştırma Kurulu verilerine yapılan incelemede, şüphelilerin birbirleri arasında önemli miktarda para transferi olduğu da ortaya çıkmıştır.

Adli Emanet Memurluğu’nda görevli Gençay Hacı Aytan ve Özlem Atabay’ın örgütlü bir yapı içinde uyuşturucu maddeleri Berkay Kılınç aracılığıyla sattıkları, Kılınç’ın da uyuşturucu madde satan kişilerle Aytan arasında iletişim kurduğu, Koray Güneş’in de çevresindeki birçok kişi aracılığıyla uyuşturucu madde temin ettiği, Özlem Özabay’a da uyuşturucu madde kullanıcıları tarafından önemli miktarda para trafiği olduğu tespit edilmiştir.

Suçlamaları reddeden Özlem Özabay, ‘uyuşturucu madde ticareti yapma veya sağlama’, ‘resmi belgede sahtecilik’ ve ‘kamu kurum ve kuruluşuna ait eşyalarda hırsızlık’ suçlarından tutuklanmıştır. Sedef Sayan da suçlamaları reddetmiş, ancak ‘uyuşturucu madde ticareti yapma veya sağlama’ suçundan tutuklanmıştır.