Fenerbahçe, Başakşehir’i 4-0 Yenerek Galibiyet Serisini Sürdürdü

Fenerbahçe'de rotasyon olacak mı? Çaykur Rizespor'da eksik var mı? Süper Lig iddaa oranları...

Fenerbahçe ertelemeli maçta Başakşehir’i 4-0 yenerek bu sezon oynadığı tüm 13 maçtan galibiyetle ayrıldı. Cengiz Ünder ve Emre Mor sakatlık nedeniyle forma giyemeyecek. Bright Osayi-Samuel’in durumu maç saatinde netleşecek. Fikstür yoğunluğu nedeniyle önümüzdeki perşembe günü Slovakya’da Spartak Trnava’ya konuk olacaklar. Normalde Edin Dzeko, İrfan Can Kahveci ve Dusan Tadic gibi isimler hücum hattında yer alırken, beklerde Ferdi Kadıoğlu ve Jayden Oosterwolde beklenir. Ancak, teknik direktör İsmail Kartal rotasyon yaparsa son maçlarda fazla süre almayan Mert Müldür, Miha Zajc, Miguel Crespo, Ryan Kent ve Umut Nayir gibi oyuncuları sahada görebiliriz. Kalede Dominik Livakovic, stoperde ise Rodrigo Becao ve Alexander Djiku değişmeden devam edecektir.

Çaykur Rizespor ise sezona Adana Demirspor yenilgisiyle başlamasına rağmen sonraki 5 maçta yenilgi yüzü görmeden 11 puan topladı. Farouk Miya ve Oumar Diouf ise sakatlık nedeniyle kadroda yer alamayacak. Yeni transferlerden Oscar Pinchi’nin (sağ açık) oynaması beklenmiyor çünkü son 2 maçta fazla süre almadı. Jonjo Shelvey ise Nottingham Forest’tan kiralandı ve son 2 maçta yedek kulübesinden oyuna dahil oldu. Bu kez ise ilk 11’de başlayabilir. Stoperde Attila Mocsi ve Emirhan Topçu ikilisi görev yapacak. Savunma ile hücum arasındaki bağlantıyı ise Dal Varesanovic sağlayacak. Kanatlarda ise Benhur Keser ve Altin Zeqiri forma giyecek.

Öne çıkan istatistiklere bakıldığında, Fenerbahçe’nin bu sezon Kadıköy’de oynadığı 7 resmi maçın tamamının “2.5 ÜST” bittiği görülüyor. Çaykur Rizespor ise bu sezon deplasmanda oynadığı 3 lig maçının tamamında “KG VAR & 2.5 ÜST” sonucuyla karşılaştı.

Misli üyeleri arasında bu maça en çok ilgi gösteren tercih “Fenerbahçe kazanır” oldu. %49’luk bir kesim, sarı-lacivertli takımın sezonu puan kaybı yaşamadan başladığını düşünerek Çaykur Rizespor karşısında da 3 puan bekliyor. %14’lük bir kesim ise maçta en az 3 gol olacağına inanarak “2.5 ÜST” seçeneğini tercih etti.

Misli’den yeni üyelere 50 TL hediye! Ayrıca, Fenerbahçe’nin kaptanı Edin Dzeko’nun Inter formasıyla attığı golleri izlemek isteyenler için bir arşiv dosyası da bulunuyor.