Kemal Kılıçdaroğlu: Siyaset Temizlendiği Sürece Sorunlar Çözülecektir

İktidar olsaydım Suriyelileri geri gönderecektim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, toplantıda Türkiye’nin çözülemeyecek sorunlarının olmadığını dile getirerek, siyasetin zenginleşme aracı olmadığını vurguladı. Kılıçdaroğlu, siyasetin temizlenmesiyle birlikte ülkenin sorunlarının daha hızlı bir şekilde çözüleceğini ifade etti. Ayrıca, montaj videoların yapılmasıyla siyasi ve ahlaki meşruiyetin tartışmalı hale geldiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, milletin seçtiği belediye başkanlarına kayyum atanmasının siyasi meşruiyete gölge düşürdüğünü ve bunun demokrasi açısından kabul edilemez olduğunu söyledi.

Daha sonra, Kemal Kılıçdaroğlu, Urfalı vatandaşların zorlukla karınlarını doyururken bir yandan da Suriyelilere yardım etmek durumunda kaldıklarını anlattı. Eğer iktidar olsaydı, Suriyelileri ülkelerine geri göndereceğini söyledi. Ancak milletin de aynı talepte bulunması üzerine hükümetin “mültecilerin gönüllü geri dönüşü için proje hazırlandığı” açıklamasıyla karşılaştıklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, “gönüllü” olarak geri gönderileceklerini ifade etti. Ancak, hükümetin “Ülkemizdeki ana muhalefet partisi seçimi kazanırsa mültecileri geri göndereceğiz diye tehdit ettiğini” belirterek, bu açıklamayı eleştirdi. Ayrıca, başka bir ülkenin politikacılarına kendi ülkesinin ana muhalefet partisini şikayet etmenin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Gece saatlerinde Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’e geçerek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kızı Duygu Soyer’in düğün törenine katıldı. Ancak, toplantının yapıldığı salona akreditasyon yapamayan bazı parti üyelerinin alınmaması üzerine gerginlik yaşandı. Bu durumun tepki görmesiyle birlikte teşkilat mensupları toplantı salonunu terk etti.