Amasya’da Meydana Gelen Otobüs Kazasında 6 Kişi Hayatını Kaybetti, 35 Kişi Yaralandı

Can pazarı

Amasya’nın Çayırözü köyü mevkisinde, Merzifon – Çorum karayolunun 5’inci kilometresinde dün sabah saatlerinde yaşanan bir kaza sonucunda, Erova Turizm’e ait olan Kemal Öz (55) yönetimindeki 60 ER 907 plakalı yolcu otobüsü, sürücünün direksiyon kontrolünü kaybetmesiyle sürüklenerek devrildi. Kazanın ardından çok sayıda jandarma, polis, sağlık ve itfaiye ekibi olay yerine sevk edildi. Kazada Durmuş Uysal (45), Melisa Kor (19), Edanur Çelik (20), Semanur Tahtakılıç (22), Urguç Kabadayı (51) ve Hilal Çelebi (18) hayatını kaybederken, otobüs sürücüsü Kemal Öz dahil 35 kişi yaralandı. Kazada hayatını kaybeden 6 kişinin cesetleri, Merzifon Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Yaralılar ise sağlık ekipleri tarafından ilk müdahale yapıldıktan sonra çevre hastanelere sevk edilerek tedavi altına alındı. Olayla ilgili olarak Merzifon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Amasya Valisi Yılmaz Doruk, kaza sonrasında bölgeye giderek incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı. Vali Doruk, yaptığı açıklamada şunları belirtti: “35 yaralıdan 2’si ayakta tedavi edildi. Durumları iyi olan 33 vatandaşımızın tedavileri devam ediyor. Bazıları ciddi durumda ve ameliyata alındı. Olay yerinde herhangi bir fren izi bulunmamaktadır. 100 – 150 metre kadar yoldan çıkmış ve yol kenarında bir kanal bulunmaktadır. Otobüsün bu kanala çarpması sonucunda yan yattığını değerlendiriyoruz.”

Kazada hayatını kaybeden Melisa Kor, Edanur Çelik, Semanur Tahtakılıç ve Hilal Çelebi’nin Amasya Üniversitesi öğrencisi olduğu ortaya çıktı.

Kazadan sağ kurtulan Melisa Kor’un babası İsmail Kor, “Sabah kaza olunca uyanıktım. Televizyona bakarken otobüste koltuğumdaydım. Birden bir ses duydum ve otobüs yan devrildi. Kızımı kaybettik, eşim de hafif yaralandı” şeklinde konuştu. Yolculardan Kadir Arslan ise “Kaza olduğunda uyuyordum. Birden uyandım ve otobüsün yan yattığını gördüm. Sonrasını hatırlamıyorum” şeklinde ifade etti.