Vanspor ve Zonguldak Kömürspor Arasında Yaşanan Olaylar Hakkında Açıklamalar

Zonguldak Kömürspor'dan Vanspor başkanı soyunma odasını bastı, futbolcuları darp etti iddiası... Arka arkaya açıklamalar...

TFF 2. Lig Beyaz Grup 6. haftasında Vanspor Futbol Kulübü ile Zonguldak Kömürspor arasında oynanan karşılaşmada ev sahibi ekip, 1-0’lık skorla galip ayrıldı. Ancak maçın ardından yaşanan olaylar, büyük bir tartışmaya sebep oldu. Vanspor FK Başkanı Feyat Kıyak’ın korumaları ve kulüp yöneticileriyle birlikte Zonguldak Kömürspor soyunma odasını bastığı ve futbolculara saldırdığı iddia edildi. Zonguldak Kömürspor Basın Sözcüsü Şükrü Öztürk, kaleci Egemen Yaylı’nın aldığı darbeler sonucunda hastaneye kaldırıldığını belirtti. Öztürk ayrıca, silahla spor alanlarına girilmesinin yasak olduğunu ve olaya sebep olanlarla ilgili gereken adımların atıldığını söyledi.

Zonguldak Kömürspor Basın Sözcüsü Şükrü Öztürk’ün açıklamaları şu şekilde: “1 Ekim 2023 tarihinde oynanan Vanspor maçının ardından Vanspor kulüp başkanı, korumaları ve birkaç yönetici soyunma odasına gelerek futbolculara küfürler etmeye başladı. Bu olaylar soyunma odasında ve koridorlarda devam etti. Maç sonunda kalecimiz Egemen Yaylı, aldığı darbeler sonucunda hastaneye kaldırıldı. Silahla spor alanlarına girilmesinin yasak olduğunu herkes bilmektedir ve gereken müracaatları en üst düzeyde yaptık.” dedi.

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Zonguldak Kömürspor’umuzun deplasmanda oynadığı Vanspor maçı sonrası soyunma odasında gerçekleşen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Spor dostluk ve kardeşliktir. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması için tüm futbol camiasını sağduyuya davet ediyorum.”

Vanspor Futbol Kulübü Genel Sekreteri Gökhan Hanoğlu ise şunları söyledi: “Bugün Vanspor olarak evimizde ağırladığımız Zonguldak Kömürspor maçının ardından yaşanan üzücü olayların ardından, bazı sosyal medya ve basın organlarının asılsız haberlerine tepki göstermek istiyoruz. Özellikle kulüp başkanımızın soyunma odasına silahlı baskın yaptığı yalan haberlerini esefle karşılıyoruz. Misafirperver bir kulüp olarak, maç sonrası gelenek haline getirdiğimiz karşı takımı tebrik etme ve eksiklerimizi görüşme amacıyla soyunma odasına gidiyoruz. Bugünkü olaylar ise eski futbolcumuz Nuri Terliksiz’in provokasyonu sonucu meydana gelmiştir. Darp ve silahlı baskın gibi olaylar kesinlikle yaşanmamıştır. Maç esnasında kalecimiz Egemen Yaylı’nın aldığı darbeler nedeniyle rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığı doğrudur. Asılsız ve mesnetsiz haberleri yapanları kınıyoruz. Zonguldak Kömürspor camiasına saygılarımızı sunuyor, yaşanan talihsiz olaylar için üzüntümüzü ifade etmek istiyoruz.”

Bu açıklamalarla birlikte Vanspor ile Zonguldak Kömürspor arasındaki ilişkilerin zarar gördüğü ve olayın detaylarının hukuksal süreçlerle ele alınacağı görülmektedir. Her iki kulübe de ligde başarılar diliyoruz.