Galatasaray, Wilfried Zaha’nın Etkili Performansıyla Ankaragücü’ne Galibiyet getirdi

Galatasaray'da Wilfried Zaha’ya test maçında 10 tam puan

Galatasaray, son maçında Ankaragücü’nü 2-1 mağlup ederek sadece 3 puan kazanmakla kalmadı, aynı zamanda Wilfried Zaha’yı da takıma kattı. Fenerbahçe ile yoğun bir rekabetin ardından transfer edilen Fildişi Sahilli oyuncu, Ankaragücü maçı öncesi oynanan 13 resmi maçın 8’inde hiç forma şansı bulamamış ve diğer 5 maçta toplamda 146 dakika oynamıştı. Bu durum birçok soru işaretinin oluşmasına sebep olmuştu. Ancak Zaha ve teknik direktör Okan Buruk, bu iddialara “Sabırlı olun, biraz zamana ihtiyacımız var” şeklinde cevap vermişti.

Zaha’nın attığı ilk golü atmasının üzerine zaman, bu ünlü futbolcu ve hocasını haklı çıkardı. Sakatlığının ardından antrenmanlarda eksikliklerini büyük ölçüde telafi eden Zaha, Ankaragücü maçında ilk kez ilk 11’de forma giyerek büyük bir başarı sergiledi. Sol kanatta etkili bir futbol oynayan Zaha, takım arkadaşlarına birçok gol pozisyonu hazırladı. 56. dakikada sol kanattan aldığı topu kullanarak rakiplerini adeta bir slalomla geçti ve ardından ateş gibi bir şutla hem takımının hem de kendisinin bu sezonki ilk golünü attı.

Bu şutta kaleye giden topun hızı 124 km/sa olarak ölçüldü ve en çok sevinenlerden biri de Zaha oldu. Fildişi Sahilli futbolcunun bu performansı, Galatasaray camiasının umutlarını yarın Manchester United ile deplasmanda oynayacakları Şampiyonlar Ligi maçı öncesinde daha da artırdı. Ankaragücü maçı, ManU mücadelesi öncesi bir “test maçı” olarak değerlendiriliyor ve Wilfried Zaha’nın yarın Old Trafford’da da ilk 11’de sahaya çıkması bekleniyor.