“Fatih’te Cumhuriyet Koşusu Coşkusu!”

Dev koşunun startı Fatih’te verildi

Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Fatih Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik, ÜNSPED Spor Kulübü Başkanı Semra Demirer ve Hardline Nutrition Genel Müdürü Zeynep Hatipoğlu, bir basın toplantısında bir araya geldi. Çintimar, yılda 230’a yakın yarışı belediye ortaklıklarıyla düzenlediklerini ifade ederek, “Fatih’in fethettiği, ismini verdiği bir yerde bulunmak, ortak olmak, birlikte çok inandığımız bir organizasyonu yapmak gurur verici bir durum. Fatih Belediyesi ile bundan sonra geleneksel hale getireceğimiz bir yarışın startını veriyoruz. İstanbul’un en tarihi bölgesinin böyle bir organizasyonla halkla buluşması, bizi son derece mutlu etti. Biz de Federasyon olarak depremi yaşayan 10 ilimizden birer bayan ve erkek sporcumuzu buraya getireceğiz. Dileğim burada, daha nice büyük organizasyonlar yapabilmek” şeklinde konuştu.

Fatih Belediye Başkanı Mehmet Özçelik ise “Cumhuriyetimizi kolay elde etmedik. Atalarımız, bizler için burada canlarını verdi. Biz de bu düşünceyle, bu duyguyla, nice yüzyıllar Cumhuriyetimizi yaşatacağız. Bu duyguyu güçlendirecek organizasyonların her zaman içinde yer alacağız. Koşu için geri sayım başladı. Fatih’te Türkiye’yi buluşturacağız” ifadelerini kullandı.

Etkinlik kapsamında Cumhuriyet’in simge şehirleri olan Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Erzurum, Sivas, Amasya, İzmir, Samsun, Çanakkale ve Ankara’dan yola çıkan atletler, Sultanahmet meydanında yerlerini alacak.

29 Ekim’de Sultanahmet ve Eminönü parkurunda gerçekleştirilecek olan 10 kilometrelik koşuya, birçok atlet ile bu coşkuya ortak olmak isteyen vatandaşların yoğun bir katılım göstermesi bekleniyor.

Katılımcıların başvuruda bulunabilmeleri için resmi Atletizm Federasyonu internet sitesini ziyaret etmeleri gerekmektedir.