Spartak Trnava ile Fenerbahçe Arasındaki Avrupa Konferans Ligi Maçı Heyecanı!

Fenerbahçe 15'te 15 için Trnava'da! Konferans Ligi son haberler, iddaa oranları, öne çıkan istatistikler...

Spartak Trnava, UEFA Avrupa Konferans Ligi grup aşamasına katılma umuduyla Letonya’dan FK Auda, Polonya’dan Lech Poznan ve Ukrayna’dan Dnipro’yu eleyerek geçen sezon Slovakya 1. Futbol Ligi’nde 3. sırada yer aldı. Şu anda ligin 9. haftasında bulunan takım, 15 puanla 6. sırada yer alıyor.

Geçen sezonki önemli oyuncular olan Kyriakos Savvidis ve Dyjan Azevedo takımdan ayrıldı. Matej Curma ve Alex Ivan ise serbest kaldı. Takım, orta sahadaki eksikliklerini Adrian Zeljkovic ve Filip Bainovic ile giderdi. Sol kanada Nijeryalı oyuncu Philip Azango transfer edildi. Sağ bekte ise zaman zaman Kristian Kostrna, zaman zaman da yeni transfer Martin Sulek forma giyiyor. En önemli gol silahları ise Spartak Trnava’ya kiralık olarak gelen Othellos Athienou’dan 7 maçta 4 gol ve 3 asistle etkileyici bir performans sergileyen Michal Duris’tir.

Fenerbahçe ise UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu’nda Nordsjaelland’ı 3-1 mağlup ederek iyi bir başlangıç yaptı. Takım, Spartak Trnava deplasmanı öncesi Süper Lig’de 3 maç oynadı ve hepsini gol yemeden kazandı. Yukatel Denizlispor, Antalyaspor ve BB Erzurumspor maçlarında takım gol atmadan galip gelmeyi başardı.

Cengiz Ünder ve İrfan Can Kahveci, deplasman kafilesinde yer almadı. Mert Müldür, Samet Akaydin ve Bartuğ Elmaz ise kadroya alınmadı. Teknik Direktör İsmail Kartal, Nordsjaelland maçında farklı bir düzen ve ilk 11 oluşturarak takımı şaşırtmıştı. Spartak Trnava karşısında ise “Joshua King, Ryan Kent & Michy Batshuayi” hücum hattının sahaya sürülebileceği söyleniyor. Stoperde Rodrigo Becao’nun yerine Serdar Aziz, orta alanda ise İsmail Yüksek yerine Miguel Crespo forma giyebilir. Kalede Dominik Livakovic, Ferdi Kadıoğlu ise beklenen kadroda yer alacak oyunculardır.

Statistiklere göre, Spartak Trnava’nın evinde oynadığı son 5 resmi maçın 4’ü 2-3 gol aralığında sonuçlandı. Fenerbahçe ise bu sezon deplasmanda oynadığı 6 resmi maçta hiç gol yemedi.

Misli üyeleri ise bu karşılaşmanın tahminlerine göre kuponlarında en çok “Fenerbahçe kazanır” seçeneğine yer verdiler. %60’lık kesim sarı-lacivertli ekibin Slovakya’dan 3 puanla döneceğini düşünüyor. %8’lik kesim ise karşılaşmada en az 3 gol olmasını bekleyerek “2.5 ÜST” tercihini yapıyor.

Misli’den yeni üyelere 50 TL hediye fırsatı da bulunuyor. Ayrıca arşivde Fenerbahçe’nin İngiliz kanat oyuncusu Ryan Kent’in Rangers formasıyla attığı golleri izleyebilirsiniz.