CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eğitim-Sen Genel Başkanı Nejla Kurul’u Ziyaret Etti ve Gündeme İlişkin Açıklamalarda Bulundu

Kılıçdaroğlu’ndan Kurtulmuş’a: Gelebilir neden reddedelim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eğitim-Sen Genel Başkanı Nejla Kurul’u ziyaret etti. Kılıçdaroğlu görüşme sonrasında TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un parti ziyaretleri için randevu talebine nasıl cevap vereceği sorusuna şu şekilde yanıt verdi: “Meclis Başkanı gelebilir. Yeni anayasa talebiyle ya da başka bir amaçla gelebilir. Biz Meclis Başkanı’na itiraz etmek gibi bir niyetimiz yok. Gelsin Meclis Başkanı, neden reddedelim?”

Kılıçdaroğlu ayrıca öğretmen adaylarının mülakat tartışmasıyla ilgili olarak iktidara şu sözlerle tepki gösterdi: “Bir siyasetçi verdiği sözün arkasında durmalı. Eğer durmuyorsa, toplumumuzda buna yalancı denir. ‘Mülakatı kaldıracağım’ dediniz, gelin ve onu kaldırın.”

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın “Cumhurbaşkanımız bilime olağanüstü değer ve önem veren bir liderdir” sözlerine ilişkin olarak Kılıçdaroğlu şunları dile getirdi: “Demek ki Merkez Bankası Başkanı, faiz oranlarını yükselterek bilime olan değeri ve önemi keşfetmişler. Peki, önceden nasıldı? Kendisi bunun bilim dışı olduğunu söylüyor. Merkez Bankası’nın ekonomiyi düzeltme amacıyla aldığı kararların doğruluğu tartışılabilir. Devlette gereken şey liyakattir ve görevi ehline teslim etmektir.”

Kılıçdaroğlu ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı’nın politikalarını da eleştirerek şunları söyledi: “MEB artık milli bir kurum olmaktan çıkmış durumda. Eğer MEB milli bir kurumsa, eğitim politikaları bakan değişse bile değişmez. Eğer kendi siyasi ideolojileriniz için bakanlık makamını kullanıyorsanız, bu bakanlık milli olmaktan çıkar. Öncelikle öğretmenlere önlük göndermek yerine çocuklara bir öğün yemek verin. Eğer çocuk aç bir şekilde okula geliyorsa, öğretmenle çocuk arasında bir ilişki kurulamaz. Onlar, öncelikle sütü ve ardından yemeği kesmişlerdir. Tasarrufu öğrencinin yemeğinden mi sağlayacaksınız? 57,340 derslik ihtiyacı olduğunu kendileri söylüyorlar.”