Andre Onana’nın Kötü Başlangıcı: Manchester United’ın Kaleci Sorunları

Manchester United'da Onana'nın fedası en çok Altay'ı üzecek!

Manchester United, bu sezon hem Premier Lig’de hem de Şampiyonlar Ligi’nde kötü bir başlangıç yapmıştır. Bu başarısızlıkta en çok eleştirilen isim ise kaleci Andre Onana olmuştur. Kırmızı Şeytanlar’ın bu sezon oynadığı 10 maçta, Onana 18 gol yemiştir ve sadece 3 maçta gol yemeden kalmayı başarabilmiştir. Bu durum özellikle taraftarlar arasında milli kalecimiz Altay Bayındır’ın forma giymesi yönünde seslere neden olmuştur.

Öte yandan, Andre Onana’nın kalesine gol yememe konusundaki kararlılığından dolayı sürpriz bir hamle yapmaya hazırlandığı belirtilmektedir. ESPN’de yer alan habere göre 27 yaşındaki kaleci, Afrika Uluslar Kupası’na katılmak istememektedir. Dünya Kupası’ndan sonra teknik direktör Rigobert Song ile yaşadığı anlaşmazlıktan dolayı milli takımı bırakan Onana, Eylül ayında Burundi ile oynanan eleme maçıyla milli takıma geri dönmüştü. Manchester United’daki imajını düzeltmeye çalışan Kamerunlu kalecinin bu nedenle Fildişi Sahilleri’nde düzenlenecek turnuvayı pas geçebileceği iddia edilmektedir.

Ancak bu durumda en çok etkilenecek kişi milli kaleci Altay Bayındır olacaktır. Onana’nın söz konusu turnuvaya katılması durumunda Altay’ın kaleyi devralması bekleniyordu. Ancak Kamerunlu kalecinin takımda kalması halinde Altay, henüz resmi bir maçta forma giymeden yedek kulübesinde kalmaya devam edecektir. Manchester United Teknik Direktörü Erik Ten Hag, Onana’nın hatalarına rağmen ona sahip çıkmaktadır, bu da milli kalecinin ilk maçına çıkma hayalini erteleyebilir.

Manchester United’ın 52.5 milyon Euro bonservis bedeli ile transfer ettiği Andre Onana, performansı nedeniyle eleştirilerin hedefi olmuştur. Ancak takımın eski golcüsü Dimitar Berbatov, kaleciye destek vermiştir. Berbatov, “Kaleci pozisyonu zor, garip ve hassas bir pozisyondur. Kaleciler farklı bir türdür. Kesinlikle Onana 1 numara olacak. Ancak kendine olan güveni hatalar yapmasına neden oluyor. Bunun Galatasaray maçındaki vücut dilinden de anlayabilirsiniz” şeklinde konuşmuştur.