İstanbul Emniyeti, Turistleri Mağdur Eden Taksicilere Sert Müdahale Ediyor!

Taksicinin Taksim ile Karaköy arası için istediği ücret şaşırttı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Taksim’den Karaköy’e gitmek isteyen turist yolcudan 400 TL talep eden taksiciye hız kesmeden ceza kesmeye devam ediyor. Yapılan denetimlerde, taksicilerin kurallara uymadıkları tespit edildi ve haklarında işlem yapıldı.

Taksim bölgesinde gerçekleştirilen denetimde, turist yolcudan 400 TL talep eden taksici ile insanları seçici davranan başka bir taksiciye ceza kesildi. Her birine 4 bin 64 TL para cezası uygulandı ve kullandıkları taksiler trafikten men edildi. Denetlemeler sırasında, görevdeki trafik polislerinin görüntülerini çeken bir taksiciye ve ters dönüş yapan bir diğer sürücüye de 436 TL ceza kesildi.

Yolcu seçme, taksimetre açmama ve kurallara uymama gibi ihlallerde bulunan taksicilere yönelik denetimlerin artarak devam edeceği belirtildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, turistlerin mağduriyet yaşamaması ve taksicilerin yasalara uygun şekilde hizmet vermeleri adına bu tür denetimleri sıkı bir şekilde sürdüreceğini duyurdu.