CHP İstanbul Kongresinde Delege ve Divan Başkanlığı Üzerine Pazarlıklar Sürüyor

CHP’de İstanbul pazarlığı

CHP İstanbul kongresi için önemli pazarlıklar yapılıyor. Dün bir araya gelen taraflar arasında, kongrede divan başkanı ve üyeleri konusunda uzlaşma sağlanamadığı belirtiliyor. İki taraf da kendi adaylarını divana getirmek istemiyor, böyle bir yarışın erken olduğunu düşünüyorlar. Ancak divanda yer alacak üyeler konusunda uzlaşmaya varılması planlanıyor.

Kongre öncesinde İstanbul’un göndereceği delege listesinin yanı sıra il başkan yardımcıları ve disiplin kurulu üyeleri listeleri de pazarlık konusu. Delege grupları, parti yönetiminde ve kongrede temsil istiyor. Bu listelerde kimin ne kadar temsil edileceği kongre dengelerini etkileyebilir. Bu nedenle pazarlıklar kongre gününe kadar devam edecek. Ekrem İmamoğlu ve ekibi bu konuda yoğun çalışmalar yapıyor.

Kongreyle ilgili başka bir tartışma da kongrenin kim tarafından açılacağı sorusu. Canan Kaftancıoğlu’nun, İstanbul İl Başkanı olduğu için kongreyi açması gerektiğini savunanlar olduğu gibi, mevzuat sıkıntısı olabileceğini düşünenler de bulunuyor. Kılıçdaroğlu’nun ve Özel’in kongreye katılıp katılmayacağı konusunda ise kesin bir bilgi yok.

Kongrede İmamoğlu’nun yanı sıra Örsan K. Öymen ve Oğuz Kaan Salıcı gibi birçok ismin konuşma yapması bekleniyor.