Akademik Yapılanmada Gerçekleşen 5. Dalga Operasyonunda İtirafçılar Şoke Edici Detayları Açıkladı

FETÖ’cü akademisyenlere 5. dalga operasyonu

Son dalga operasyonunda tutuklanan 19 akademisyenden 14’ü itirafçı oldu ve örgütün sınavlardaki hilelerini ayrıntılı bir şekilde anlattı. İtirafçılar, halen görevde olan birçok FETÖ’cü akademisyenin ismini verdi. İtirafçı akademisyenlerin ifadelerine göre:

DÜDÜKLÜ TENCEREDE İMHAF.K.: “Cemaat sorumlusu olan Seyit kod adlı kişi bize yemin metnini okudu ve Kuran’a el bastırdı. YDS sorularını çaldığını ve bizim onları ezberlememizi istedi. Soruların doğru cevaplarını da işaretlemişti. Soruları çalıştıktan sonra düdüklü tencerede kaynatıp imha ettik.”

C.Ş.: “2012 ve 2013 yıllarında yapılan ALES sınavında, Önder kod adlı kişi evimize gelerek soruları bilgisayardan okuyacağını söyledi. Evdeki her bir kişiden 400-500 lira aldı. Sonra getirdiği soruları gösterdi ve doğru cevapları işaretlemişti. Sınavda aynı sorular çıktı ve 91 aldım.”

R.Y.: “2013 ALES öncesi, Erbil isimli kişi beni arayarak cemaate ait bir eve gitmemizi istedi. Bize sınavda çıkacak soruları verdi ve doğru cevaplarını işaretlemişti.”