ABD Savunma Bakanlığı Türkiye ile PKK/YPG Çatışmalarında Desteklerini Sürdürecek

ABD’den destek: PKK ile mücadelede yanınızdayız

ABD Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Türkiye ile PKK/YPG arasındaki çatışmalara ilişkin desteklerinin süreceği belirtildi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in PKK/YPG’ye ait tesislerin meşru hedef kabul edildiğini belirtmesinin ardından, Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, Türkiye’nin terörle mücadelesinde yanlarında olduklarını vurguladı.

Ryder, “ABD olarak, PKK’nın meşru bir güvenlik tehdidi oluşturduğunu kabul ediyoruz ve Türkiye’nin terör eylemlerine karşı sağlam bir şekilde durmasını destekliyoruz” dedi. Ayrıca Suriye’deki askeri gerilimin sivil nüfus ve DEAŞ’ın mağlup edilmesi çabaları üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceğinden endişe duyduklarını belirtti.

Ryder ayrıca Türkiye’nin olası operasyonlarının DEAŞ’la mücadeleyi sekteye uğratabileceğine dikkat çekti ve ortak hedefin DEAŞ’ın yenilgisi olduğunu söyledi. “Gerginliğin azaltılmasını savunmaya devam ediyoruz” dedi.

Sözcü Ryder, dün yapılan bilgilendirme toplantısında ise ABD F-16’sının meşru müdafaa amacıyla yarı kilometreden daha yakın bir SİHA’yı düşürdüğünü ve bu durumun üzücü olduğunu açıkladı.