Şenol Güneş’li Beşiktaş’ın Performansı: Süper Lig ve Avrupa’da Başarı Dolu Bir Dönem

Beşiktaş'ta ikinci Şenol Güneş dönemi nasıl geçti?

Beşiktaş’ın ikinci döneminde görev yapan Şenol Güneş, Süper Lig, Türkiye Kupası ve UEFA Konferans Ligi’nde toplam 41 maça çıktı. Siyah beyazlı takım, bu maçlarda 28 galibiyet, 7 mağlubiyet ve 6 beraberlik elde etti. Ayrıca, 87 gol atarken, 44 gol yedi. Puan bakımından değerlendirildiğinde, Beşiktaş toplam 91 puan topladı ve maç başına 2.21 puan ortalaması elde etti.

Şenol Güneş, 2022-23 sezonunun 12. haftasında Beşiktaş’ın başına geçti. Bu süre zarfında, Güneş 23 Süper Lig ve 3 Türkiye Kupası maçında görev yaptı. Ligde 16 galibiyet, 5 beraberlik ve 2 yenilgiyle Beşiktaş, maç başına 2.3 puan ortalaması elde etti. Ligde sezonu 78 puanla 3. sırada tamamlayan takımımız, Türkiye Kupası’nda ise 2 tur atlatmasına rağmen Ankaragücü’ne penaltı atışlarıyla elendi.

Bu sezon, Şenol Güneş’in yönetimindeki Beşiktaş Süper Lig’de 7 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak toplamda 13 puan elde etti. Maç başına puan ortalaması ise 1.85 oldu. Diğer yandan, UEFA Konferans Ligi’nde daha başarılı bir performans sergileyen takımımız, 8 maçta 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi aldı. Bu sezonki resmi maçlarda ortalama puan ise 2.06 olarak kaydedildi.