TBMM Başkanı Lütfi Elvan, Özbekistan Yasama Meclisi Başkanı ile Görüşme Gerçekleştirdi

Özbek mevkidaşıyla görüşen Kurtulmuş: Özbekistan, çok büyük gelişme potansiyeline sahip ülkelerden birisi

TBMM Başkanı Lütfi Elvan, Özbekistan Yasama Meclisi Başkanı Sherzod Mirziyoyev ile Meclis’te bir araya geldi. Lütfi Elvan gerçekleşen buluşmada, Türkiye-Özbekistan ilişkilerinin son derece olumlu bir seyir izlediğini söyleyerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’in dostluğunun ve vizyoner liderliklerinin bölgesel olarak her iki ülkenin de yükselmesinde etkili olduğunu belirtti. Ayrıca, iki ülkenin yakın iş birliğinin arttığını ifade etti. Lütfi Elvan, “Özbekistan, son yıllardaki başarılarıyla gerçekten büyük bir potansiyele sahip bir ülke. Aynı zamanda Türk devletleri arasında önemli ve güçlü bir konuma sahip. Bu nedenle, Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi (TÜRK-PA) kapsamında Özbekistan’ın daimi üye olmasını umut ediyoruz” dedi.

Türkiye-Özbekistan arasındaki yakın ilişkinin parlamentolar arasında da sürmesini istediklerinin altını çizen Lütfi Elvan, aynı zamanda parlamento başkanları olarak parlamenter diplomasi imkanlarını sonuna kadar kullanmayı umduklarını dile getirdi. Lütfi Elvan, Özbekistan’ın Türkiye ile derin tarihi, kültürel ve manevi bağları olduğunu vurgulayarak, Türk halkının Özbekistan’daki manevi mirasa da sahip çıktığını belirtti.

Özbekistan Yasama Meclisi Başkanı Mirziyoyev ise seçilen TBMM Başkanı Lütfi Elvan’ı tebrik ederek, TBMM’nin köklü bir Meclis olduğunu ve Türkiye’nin gelişmesinde önemli bir rol oynadığını söyledi. Mirziyoyev, Özbekistan-Türkiye ilişkilerinin son zamanlarda kapsamlı stratejik bir ortaklık seviyesine yükseldiğini belirtti ve bu başarıda iki ülke liderleri arasındaki samimiyet ve güvenin önemine vurgu yaptı. Ayrıca, ikili ilişkilerin gelişmesinden memnuniyet duyduklarını ifade eden Mirziyoyev, parlamentoların da bu sürece katkı sağlaması gerektiğini ve bu yönde atılabilecek adımların olduğunu dile getirdi.