Kocaeli’de Sağlık Merkezinde Doktorlara Şiddet, Şanlıurfa’da Hemşireye Yumruk Atıldı

Yeter artık... Sağlıkta şiddet bitmiyor doktorlara ve hemşireye saldırı... 2 şüpheli tutuklandı 1 firari aranıyor

Kocaeli Körfez’nde bulunan Fatih Aile Sağlığı Merkezi’ne dün saat 14.45’te gelen hasta ve hasta yakınları, bilinmeyen bir nedenle tartıştıkları aile hekimleri A.M.K., S.E. ve Y.S.’ye saldırarak şiddet uyguladı. Bu olayın ardından 3 doktor ambulanslarla hastaneye sevk edildi ve tedavi altına alındı. Doktorların sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Saldırıyı gerçekleştiren 2 kişi gözaltına alınırken, firari olan bir kişinin yakalanması için çalışmalar halen devam ediyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, “Olayı ve şahısları kuvvetle kınıyoruz. Toplum içerisinde böyle kişilerin kınanması onlar için yeterli bir tepki olmayabilir. Gerçek anlamda anlayacakları şey, kanunun verdiği cezadır” ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa’da ise geçtiğimiz gece evinde aniden rahatsızlanan bir kadın hasta, Balıklıgöl Devlet Hastanesi acil servisine götürüldü. Acil serviste görevli erkek hemşire Mehmet Şah Bilge, kadına iğne yaparken, eşleri kayıt işlemlerini tamamlayan Kadir Fatih S., “Burada kadın hemşire varken, neden karıma bir erkek iğne yapıyor?” diyerek hemşirenin suratına yumruk attı. Hemşirenin burnu kırılırken, Kadir Fatih S. gözaltına alındı. Hemşirenin tedavi altına alındığı belirtildi.