Fenerbahçe Süper Lig’de Tarihi Rekoru Kırdı: İlk 8 Maçı da Kazandı!

Fenerbahçe'de İsmail Kartal hem Daum’u hem de Aykut Kocaman’ı yakaladı

Fenerbahçe, tarihinde hiçbir takımın başaramadığı bir başarıya imza atarak Süper Lig’de sezonun ilk 8 maçını da kazanarak rekor kırdı. Dün deplasmanda Kasımpaşa’yı yenen sarı lacivertliler, teknik direktör İsmail Kartal yönetiminde elde ettiği bu başarıyı, 2009-10 sezonunda Christoph Daum’un yönetiminde gerçekleştirdiği unutulmaz başarısını egale etti.

Ayrıca, İsmail Kartal’ın Fenerbahçe’nin başında görev yaptığı son 9 Süper Lig maçını kazanmasıyla birlikte, Aykut Kocaman’ın ardından üst üste 9 galibiyet alan 2. Türk teknik direktör oldu. Eğer Kartal 2 galibiyet daha alırsa, Kocaman’ı da geride bırakacak.

Fenerbahçe’nin bu muazzam başarıya ulaştığı 2023-24 sezonunun ilk 8 maçı şu şekilde gerçekleşti:

– Gaziantep’e 2-1
– Samsunspor’a 2-0
– Ankaragücü’ne 1-0
– Antalyaspor’a 3-2
– Alanyaspor’a 1-0
– Başakşehir’e 4-0
– Çaykur Rizespor’a 5-0
– Kasımpaşa’ya 2-0.

Fenerbahçe’nin 2009-10 sezonunda gerçekleştirdiği ilk 8 maç ise şu şekildedir:

– Denizlispor’a 2-0
– Sivasspor’a 3-0
– Diyarbakır’a 3-1
– Manisaspor’a 2-1
– Bursaspor’a 1-0
– Büyükşehir Belediye Erzurumspor’a 1-0
– Antalyaspor’a 2-1
– Gençlerbirliği’ne 3-1.

Fenerbahçe, bu sezon Süper Lig’deki en erken deplasman golünü Kasımpaşa filelerine atan Edin Dzeko ile şanslı bir başlangıç yaptı. Bosnalı oyuncu, 5.39 dakikada gol atarak sarı lacivertlilere bu sezon 4. kez ilk 10 dakikada skor üstünlüğünü sağladı. İlk haftadaki Gaziantep maçında yine 3. dakikada Dzeko gol atmış, 6. haftada ise Başakşehir karşısında Djiku 5. dakikada takımına gol attı. Geçen hafta Rize ile oynanan maçta ise Szymanski, 3. dakikada ilk golü kaydetmişti.