“Adana Lezzet Festivali, Cumhuriyetin 100. Yılı Temasıyla Ziyaretçilerine Eşsiz Lezzet Deneyimi Sunuyor”

Adana 3 gün boyunca lezzete doydu

Bu yıl Adana Valiliği’nin ev sahipliğinde düzenlenen Adana Lezzet Festivali’nin 7’ncisi, “Cumhuriyetin 100. Yılı” temasıyla gerçekleştirildi. Festival, Cuma günü Merkez Park’ta yapılan kortej yürüyüşü, dev mangal ateşinin yakılması ve açılış gösterisi ile başladı. Yerli ve yabancı yüz binlerce misafiri ağırlayan festival, Cumartesi ve Pazar günleri boyunca da yoğun katılımla devam etti.

Adana’nın eşsiz lezzetlerinin tanıtıldığı bu Lezzet Festivali, Adanalılar ve kente gelen misafirlerin katılımıyla renkli bir atmosfer oluşturdu. Festivalde, hem yerli hem de yabancı ziyaretçilerin gözleri önünde başarılı bir organizasyon gerçekleştirildi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 7. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin son gününde Merkez Park’taki stantları ziyaret etti. Karalar, “Lezzet Festivali’nde Adanamızın birbirinden lezzetli yemeklerinin sunulduğu ve el emeği ürünlerin yer aldığı stantları gezdim. Adana, geçmişten bugüne birçok miras lezzetiyle bu alanda bir numara olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu” ifadelerini kullandı.

Festivalde, Yüreğir Belediyesi standı da ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekti. Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, ziyaretçilerle birebir ilgilenerek, “Adana’nın kültür ve sanata olan tutkusu, yaşam tarzı, lezzeti ve neşesi gerçekten eşsizdir” şeklinde konuştu.