Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP’den İhraç Edildi ve Fotoğrafı Çöpe Atıldı

Özcan’ın ihracı kesinleşti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın partiden ihracının kesinleştiğini duyurdu. Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ankara 28. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin, Özcan’ın başvurusunu inceleyerek ihraç kararının hukuka uygun olduğunu belirlediğini bildirdi. Çelik ayrıca, “Ankara 28. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından Tanju Özcan’ın davranış ve söylemlerinin Bolu Belediye Başkanı olarak görev sürecini sonlandırması gerektiği tescillendi. Tanju Özcan’ın açtığı davada mahkeme, ihraç kararının hukuki açıdan uygun olduğunu belirterek davayı reddetti. Mahkeme kararının kesin nitelikte olması nedeniyle bu karara itiraz edilemez” şeklinde konuştu.

Kararın açıklanmasının ardından Tanju Özcan ise yaptığı açıklamada, “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu muhtemelen şu anda çok mutlu. Ne yazık ki, parti içinde söz sahibi olan bazı kişiler dik duramayıp benim arkamda durmadı. Söylediklerimden ve yaptıklarımdan hiç pişmanlık duymuyorum. Bolu halkının, Kılıçdaroğlu’na gereken dersi vereceğine inanıyorum” dedi.

Özcan’ın ihraç kararının ardından, CHP Bolu İl Başkanlığı’ndaki fotoğrafı CHP’li Bolu Belediyesi Meclis Üyesi İlkay Bayrak tarafından duvardan indirilerek çöpe atıldı.