Milli Savunma Üniversitesinin 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Açılış Törenine Bakan Güler ve Orgeneral Gürak Katıldı

Bakan Güler: PKK tesisleri meşru hedef

Milli Savunma Üniversitesi, yeni eğitim ve öğretim yılı açılış töreni Beşiktaş’ta gerçekleştirildi. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, kuvvet komutanları ve Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu da törene katıldı. Bakan Güler konuşmasında, terörle mücadeleye vurgu yaparak şunları söyledi: “Terörle mücadelemize etkin ve yoğun bir şekilde devam edeceğiz. Irak’ın kuzeyinde 1-3 ve 4 Ekim tarihlerinde, Suriye’nin kuzeyinde ise 5-6 ve 8 Ekim tarihlerinde hava operasyonları düzenlendi. Bu operasyonlarda terör örgütüne ait hedefler imha edilirken 150’den fazla terörist etkisiz hale getirildi. PKK/KCK, PYD/YPG’nin Suriye ve Irak’taki faaliyetlerini hedef alıyoruz. Ülkemizin güvenliği için gereken tüm tedbirleri alacağız. Terörle mücadelemiz, eli kanlı teröristler bu coğrafyadan silinene kadar kararlılıkla devam edecektir.”

Milli Savunma Bakanlığı, Suriye’nin kuzeyindeki terör hedeflerine ateş destek vasıtalarıyla aralıksız saldırdığını duyurdu. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Meşru müdafaa kapsamında, Suriye’deki terör hedeflerine ateş destek vasıtalarımızla durmaksızın vurmaya devam ediyoruz” denildi. Paylaşımda, terörist hedeflere yönelik gerçekleştirilen saldırı görüntüleri de paylaşıldı.

Bakan Güler, konuşmasında NATO Kosova Gücü Komutanlığı’nın devir teslim törenine de değindi ve şunları söyledi: “Balkanların huzur ve güvenliği bizim için önemlidir. Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü koruma çabalarını destekliyoruz. Şimdi, Azerbaycan ve Ermenistan arasında kalıcı bir barış için yeni bir fırsat doğmuştur. Ermenistan’ın bu fırsatın farkında olarak hareket etmesini umuyoruz.”