Astrolojinin Günlük Yaşantımız Üzerindeki Etkisi ve Ameliyat Tarihlerine Olan İnanışlar

Uzmanlardan ‘medikal astroloji’ uyarısı: Merküre değil tıbba güvenin

GÜNLÜK YAŞANTILARIMIZDA ASTROLOJİNİN ETKİSİ

Astroloji konusu, bilim mi yoksa kehanet mi olduğuna dair tartışmalar devam ederken, astrolojiye inanan insanların sayısı sosyal medya hesaplarının artışıyla birlikte hızla yükseliyor. Özellikle ameliyat tarihlerini, Merkür retrosuna göre belirlemeye çalışan kişilerin sayısı da her geçen gün artıyor. Bazı tartışma forumlarında, ameliyatlarını astrolog onayı almadığı için erteleyenleri bile görebilirsiniz. Konuyla ilgili Hürriyet’e bilgi veren NLP Uzmanı Burak Dalgül ise şunları söylüyor:

“İnsanlar artık doğum haritalarına göre günlük hayatlarını düzenlemeye başladılar. Hatta bazı kişiler ameliyat gibi önemli kararlarını bile Merkür gezegeninin durumuna göre belirlemekte. Evlilik tarihlerini, önemli toplantıları ve anlaşmalarını da Merkür’e göre ayarlayanların sayısı her geçen gün artmaktadır.”

Astrolojiye inananların gözünde zaman oldukça önemlidir, bu yüzden estetik gibi zamanı esnetebilecek konularda ameliyatı ertelemek tercih meselesi olabiliyor. Ancak önemli sağlık sorunlarında, vatandaşları doktorların önerilerini dinlemeleri konusunda uyarıyorum. Aksi takdirde ameliyatın ertelenmesi geri dönülmesi zor bir sağlık sorunuyla karşı karşıya kalınmasına neden olabilir.