Meral Akşener, Gıda Enflasyonu ve Terörle Mücadele Konularında Açıklamalar Yaptı

Akşener’den tezkereye destek

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Meclis grup toplantısında önemli konular hakkında açıklamalarda bulundu. Gıda enflasyonunun milli güvenlik sorunu haline geldiğini belirten Akşener, emekli maaşlarının hemen asgari ücret seviyesine çıkarılması gerektiğini ve asgari ücretin gerçek enflasyona göre ayarlanması gerektiğini vurguladı.

Gazze’deki olayları terör olarak nitelendiren Akşener, Hamas’ın eylemlerinin Filistin halkının meşru mücadelesine karşı bir leke olduğunu ifade etti. Uluslararası hukuku çiğneyen İsrail’in dünya kamuoyunda mağdur olarak gösterildiğini belirten Akşener, Türkiye’nin milli menfaatler doğrultusunda hareket etmesi gerektiğini dile getirdi. Dışişleri Bakanlığı’nın sağduyulu ve dengeli tavrını doğru bulduklarını belirterek, bölgede barışı öncelikleyen yaklaşımı desteklediklerini söyledi.

Askerlik hakkında konuşan Akşener, askerlik hakkında bilgisi olmayan kişilerin sürekli “Mehmetçik gitsin” demesine tepki gösterdi. Mehmetçik’in ülkenin varlığını korumak için var olduğunu ve bu konuda ucuz kahramanlık yapıldığını belirtti. Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ittifak konusuna da yanıt vererek, ittifak siyasetinin kutuplaşmayı derinleştirdiğini ve Türk siyasetinin normalleşmesi için herkesin kendi adaylarıyla seçime girmesi çağrısı yaptı.

Terör örgütleriyle mücadelenin haklı ve meşru olduğunu dile getiren Akşener, PKK’nın şubeleri olan YPG/PYD’nin de bir terör örgütü olduğunu belirtti. Türkiye’nin Suriye ve Irak’ta yürüttüğü askeri operasyonları desteklediğini ifade ederek, Irak ve Suriye tezkereleri kapsamında desteğin devam edeceğini söyledi.

Türkiye’nin uluslararası hukuka aykırı şekilde düşürülen insansız hava aracının ABD tarafından düşürüldüğünü belirten Akşener, Türkiye’nin değil Amerika’nın uluslararası hukuka aykırı hareket ettiğini söyledi. ABD’nin Türkiye’nin coğrafyada varlığından rahatsızsa İncirlik Üssü’nü terk etmesi gerektiğini belirtti.

Akşener ayrıca partisinin grup toplantısı öncesinde Karabük Safranbolu Belediye Başkanı olarak Hakan Peker’i açıkladı. Sanatçıya rozet takarak teşekkürlerini ileten Akşener, İYİ Parti ile yol yürümenin zor olduğunu ve taşların her taraftan atıldığını dile getirdi. Hakan Peker’in memleketinde daha iyi işler yapmayı göze alarak aday olmasından dolayı minnettar olduğunu belirtti.

Son olarak, Meral Akşener Ankara’da “Zübeyde, Analar ve Oğullar” filminin galasına katılacağını bildirdi ve filmin Türkiye genelinde izlenmesi çağrısında bulundu.