İzmir’de Beyin Tümörü Nedeniyle Hayatını Kaybeden Anne, Organlarıyla Umut Oldu

Özlem organlarıyla 6 hastaya umut oldu: Bebeğiyle ilk ve son fotoğraf

İzmir’de, Özlem Serbes ve Togay Serbes çifti, iki yıl önce bir araya gelerek evlendi. Ancak, hamileliklerinin 35. haftasında aldıkları haberi duyunca yıkıldılar. Özlem Serbes’in beyin tümörü olduğunu öğrenmesi sonrasında aceleyle doğuma alındı ve sağlıklı bir erkek bebek dünyaya getirdi. Fakat, beyin ameliyatından bir hafta sonra maalesef Özlem Serbes beyin ölümü gerçekleşti. Eşi Togay Serbes, hamilelik sürecinde herhangi bir belirti olmadığı için durumun mucizevi olduğunu belirtirken, yaşanan süreci şu şekilde anlattı: “Eşim baş ağrısı ve bulantılar yaşamaya başladı, ancak normal bir hamilelik belirtisi zannettik. Daha sonra hafif işitme kaybı ve denge kaybı yaşandı. Tıbbi yardım almak üzere hastaneye gittik ve tümörün varlığını öğrendik.”

Togay Serbes, doktorların eşinin hamilelik sürecinde herhangi bir belirti göstermemesine şaşırdığını ve onunla yürüyerek kontrole gelmesine hayret ettiklerini söyledi. Özlem Serbes’in acilen doğuma alındığını ve bu sürecin başarılı bir şekilde sonlandığını belirten Serbes, doğumun ardından beyin ameliyatına girildiğini ve tümörün çıkarıldığını ancak maalesef beyin ödemi nedeniyle eşinin hayatını kaybettiğini ifade etti.

Ayrıca, Togay Serbes, ailenin daha önce benzer bir hastalıkla karşılaşmadığını ve eşinin organlarının 6 bekleyen hastaya nakledildiğini söyledi. Organ bağışı konusunun eşleriyle daha önce konuşmadığını ancak kendisinin bunu önerdiğini ve ailenin de bu karara onay verdiğini belirtti. Özlem Serbes’in karaciğer, böbrek, kalp, ince bağırsak ve kornealarının, farklı illerdeki hastalara umut olduğu ve uygun hastalarla eşleştirildiği belirlendi. Bu olay, organ bekleyen hastalar için bir umut olurken ailenin de bağış konusuna verdikleri destek takdirle karşılandı.