Türk Silahlı Kuvvetleri, Envanterinde Bulunan Silah ve Sistemleri Sergiledi ve Atışlar Gerçekleştirildi

TSK caydırıcılık gücünü gösterdi... Ateş serbest

Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde bulunan atışa uygun silah ve sistemlerin 50’si sergilendi. Bu sergilenen 50 silahın 42’si atışlarda kullanıldı. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, “Ülkemizin ordusu her geçen gün daha da güçleniyoruz. Günümüzde siyasi, askeri, ekonomik, teknolojik ve toplumsal alanlarda çok yönlü gelişmeler yaşanırken, çatışmalardan krizlere kadar geniş bir istikrarsızlık ortamı mevcut. Bu coğrafyada, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tehditleri bertaraf edecek, harekata her zaman hazır ve caydırıcı bir güç olması zorunludur. Cumhuriyetimizin 100. yılına ulaştığımız bu tarihi süreçte, asil milletimizin destekleriyle bir asır önce yokluk ile mücadele eden bir ordu, bugün yüksek niteliklere sahip personel ve ileri teknolojiyle dünyanın önde gelen ordularından biri olmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Atışlarda kullanılan 42 silah sistemi arasında Leopard 2A4 tankı, Fırtına obüsü, Kargu vurucu İHA, Akıncı TİHA, Korkut Alçak İrtifa Hava Savunma Sistemi, T-129 Atak Taarruz Helikopteri, Milli Piyade Tüfekleri, tanksavar mühimmatı UMTAS, Lazer Güdümlü füze CİRİT, Paletli Zırhlı Tanksavar Aracı ve F-16 uçakları da yer aldı. Faaliyet alanında atış yapan Akıncı TİHA, hedeflere başarıyla isabet sağladı. Mehmetçik, 200 metre uzaklıktaki hedeflere başarılı bir şekilde ateş etti. KNT-76 ve Bora keskin nişancı tüfekleriyle 600 metre uzaklıktaki hedefler başarılı bir şekilde etkisiz hale getirilirken, uzman nişancılar tarafından 1000 metre uzaklıktaki hedeflere tam isabetle vuruldu.

Ayrıca, Türkiye’nin yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği TSK’nın envanterinde yer alan Alçak İrtifa Hava Savunma Sistemi Hisar A ve Orta İrtifa Hava Savunma Sistemi HİSAR O ilk kez sergilendi.

Atışlar ilk olarak yerli ve milli olarak üretilen ve Pençe serisi operasyonlarda da kullanılan MPT-55 ve MPT-76 ile gerçekleştirildi.