Lübnan’da Kaçak Avcılığa Karşı Mücadele Devam Ediyor

Göç mevsiminin kanlı rotası

Lübnan’da, yasaklara rağmen hala katliamların yaşandığı bir durumla karşı karşıyayız. Buna karşı geliştirilen gönüllü ekipler, polislerle işbirliği yaparak kaçak avcıları yakalamaya çalışıyor. Ancak bu bölgede avcılık geleneksel bir faaliyet olmaktan çıkıp katliama dönüşmüş durumda ve bu durum dünya genelinde tepkilere yol açıyor.
İfade özgürlüğü ve avlanmanın sınırlarını aşan bu duruma tepki gösteren bir kuş gözlemcisi olan Emin Yoğurtçuoğlu, durumu şu şekilde ifade etti: “Kaçak avcılık bazen eğlence, bazen yiyecek, bazen de yanlış inançlar temel alınarak gerçekleştiriliyor. Kartal, baykuş, flamingo, pelikan, leylek gibi uçan canlılar hedef tahtası haline geliyorlar.”
Birçok kuş türünün göç mevsiminde ateş hattından geçtiğini belirten Yoğurtçuoğlu, bu durumu şu şekilde açıkladı: “Benzer bir olay Hatay’da da mevcut. Kaçak avcıya ‘Neden vurdun?’ diye sordum, ‘Uçuyordu’ dedi. Bazı avcılar tek seferde 300 kuş vurabiliyorlar. Ülkemizde de bu sorunun bilincine varmalıyız.”
Bu açıklamalar, kaçak avlanma konusunda farkındalık oluşturmayı ve bu vahşete son verilmesini amaçlamaktadır. Her canlının yaşam hakkını korumak ve doğaya saygı göstermek önemlidir.