“İçişleri Bakanı Yerlikaya: Organize Suçlarla Mücadele Kapsamında 8 İlde Operasyon”

‘Bulutlar’ dağıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabı üzerinden organize suçlarla mücadele kapsamında gerçekleştirilen operasyonları duyurdu. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı başkanlığında, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü önderliğinde, kamuoyunda “Bulutlar” olarak bilinen Özgür Bulut liderliğindeki organize suç örgütü üyelerine yönelik “Kafes” adlı bir operasyon gerçekleştirildi. Eş zamanlı olarak Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkale, Antalya, İstanbul, Hatay, Samsun ve Kars’ta düzenlenen baskınlarda 25 şüpheli yakalandı. Yapılan aramalar sonucunda 9 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. 

Şüphelilerin suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kasten yaralama, nitelikli yağma, şantaj ve rüşvet gibi suçları işledikleri belirlendi. Örgüt üyelerinin eğlence mekanlarında sahte güvenlik ve koruma sağlayarak haksız kazanç elde ettikleri, kapı önlerinde ve il genelinde birçok silahlı saldırı gerçekleştirdikleri, alacak verecek konularında aracılık yaparak suç örgütüne maddi kazanç sağladıkları ve kamu güvenliği ile barışını tehdit ettikleri tespit edildi. 

Operasyonu gerçekleştiren polis ekiplerine tebriklerini ileten Bakan Soylu, “Allah her daim sizinle olsun. Aziz milletimizin duaları sizlerle. Hiçbiriniz yüce Türk adaletinden kaçamayacaksınız. Sizi yakalamaya devam edeceğiz, ne zaman ve nasıl olursa olsun” şeklinde konuştu.