“Tragik Bir Kaza Sonucunda Hayatlar Değişti: Güngören’de Lüks Cip Alev Aldı, Sürücü Hayatını Kaybetti”

İstanbul'da makas faciası: 1 ölü, 3 ağır yaralı

Güngören E-5 karayolu Merter istikametinde saat 01.30 sıralarında meydana gelen kaza, büyük bir acıya sebep oldu. 34 ZJ 2533 plakalı cip sürücüsü Muhammet E.A. (19), iddiaya göre karayolunda makas atarak ilerlemeye çalıştı. Ancak ne yazık ki, direksiyon hakimiyetini kaybederek demir bariyerlere çarptı. Bu çarpmanın etkisiyle lüks cip yola savruldu ve hemen yanmaya başladı. Sürücü Muhammet E.A. cipten fırladı, tek taraflı bir kazada hayatını kaybetti. Erdem Ö., Eren G. ve Yusuf D. ise araçta sıkıştı.

Olayın hemen ardından olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri, E-5 karayolunu trafiğe kapatıp, itfaiye ekipleri ise yangına müdahale etmek için hızlıca çalışmaya başladı. İtfaiye ekipleri, cipte sıkışan yaralıları kurtarmak için büyük bir çaba sarf etti.

Ne yazık ki, yapılan incelemelerde Muhammet E.A.’nın olay yerinde hayatını kaybettiği tespit edildi. Sıkışan Erdem Ö., Eren G. ve Yusuf D. ise hemen Bakırköy Dr. Sadi Konuk Devlet Hastanesi’ne ağır yaralı olarak sevk edildi. Durumları kritik olan Eren G. ve Yusuf D., Erdem Ö.’nün ise hayati tehlikesinin bulunduğu belirlendi.

Bu kazanın etkileriyle birlikte E-5 karayolu Edirne istikameti geçici olarak trafiğe kapatıldı ve ulaşım yan yoldan sağlandı. Görgü tanığı Arden Saral, olayı şu şekilde anlattı: “Okmeydanı istikametinden Bakırköy istikametine seyir halindeyken sol şeritten bir cip makas atmaya başladı. Selektör yaparak beni sollamasını istedi. Ben sağ şeride geçtim ve sadece onu takip ettim. Cipte 4 ya da 5 genç vardı ve hiçbiri emniyet kemeri takmamıştı. Araç hızlı bir şekilde önümde ilerledi. Ben de yavaşça peşinden gittim ve Zeytinburnu istikametine geldiğimizde cip refüje çarparak karşı şeride geçti ve araç alev aldı. Şoför camdan dışarı atladı. Araç pert oldu ve tüm yoldaki bariyerler, korumalar ve teller yan tarafına geçti. Durum gerçekten kötüydü, içler acısıydı. Ben yardım edemedim, çünkü araç yanık vaziyetteydi. 112’ye bilgi verip yardım talebinde bulunduk. İtfaiye ve diğer ekipler hızlı bir şekilde gelerek işlerin kontrol altına alınmasını sağladılar. Şu an için herhangi bir sorun bulunmamaktadır.”

Kaza sonucunda araç kullanılamaz hale geldi ve çekici yardımıyla hurdaya dönen lüks cipin olay yerinden kaldırılmasıyla birlikte E-5 karayolu tekrar trafiğe açıldı. Polis ekipleri, kazanın nedenini araştırmak için detaylı bir şekilde çalışmalarına başladı.