İsmail Yüksek, Hırvatistan Maçında Parladı ve Göz Kamaştırdı

Jorge Jesus'tan İsmail Yüksek yorumu: Böyle devam ederse...

Fenerbahçe’nin eski teknik direktörü Jorge Jesus, geçtiğimiz sezon İsmail Yüksek’e şans vererek onun Milli Takım’a yükselmesine yardımcı oldu. Hırvatistan maçındaki etkileyici performansıyla dikkatleri üzerine çeken İsmail Yüksek hakkında konuştu. Jorge Jesus, Sabah’a verdiği röportajda şunları söyledi: “Onun için çok mutluyum. Hayallerinin gerçekleşmesi için çok çalıştı. Öğrenmeye her zaman açık bir yapıya sahip. Hırslı ve mücadeleci bir oyuncu. Asla pes etmiyor. Aynı şekilde devam ettiği sürece büyük başarılara imza atacağına inanıyorum.”

İsmail Yüksek, Hırvatistan maçında göstermiş olduğu performansla büyük bir çıkış yakaladı. O, Modric, Brozovic ve Kovacic gibi deneyimli oyunculara karşı mücadele ederek galibiyetin mimarlarından oldu. 86 dakika sahada kalan İsmail, rakiplerinden daha fazla top çalma başarısı gösterdi. Ayrıca, Luka Modric-Marcelo Brozovic-Mateo Kovacic üçlüsünün toplamından daha fazla ikili mücadele kazandı. 8 top çalarak Euro 2024 elemelerinde bir maçta en yüksek sayıya ulaşan oyuncu oldu. Ayrıca, elemelerde bir maçta hem 15’ten fazla ikili mücadele kazanan ilk oyuncu oldu hem de 10’dan fazla sahipsiz top kazanan ilk oyuncu oldu.

Bu etkileyici performansıyla İsmail Yüksek uluslararası arenada da dikkatleri üzerine çekti. İngiliz Sky Sport kanalının maçı anlatan Dave Kingston, milli futbolcu hakkında şu yorumu yaptı: “İsmail Yüksel’in Premier Lig’e ne zaman geleceğini merak ediyorum. Hırvatistan orta sahasını tek başına yok etti. Hırvatlar bu gece rüyalarında onun 16 numaralı kırmızı-beyaz formayı giydiğini görecekler.”