Bakan Kacır: Boğaziçi Üniversitesi Türkiye’nin Geleceğine Öncülük Edecek, Filistin için Adil Bir Barış Şart

Bakan Kacır: Başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devleti kurulmalı

Boğaziçi Üniversitesi 17. Olağan Genel Kurulu’nda Bakan Kacır konuşma yaptı. Bakan Kacır, Boğaziçi Üniversitesi’nin 160 yılı aşkın bir süredir var olduğunu ve gelecekte Türkiye’nin vizyonuna liderlik edeceğini belirtti. Üniversitenin araştırma kalitesi ve altyapısı için gerekli çabayı göstermeye hazır olduklarını vurgulayan Bakan Kacır, “Boğaziçi Üniversitesi, 160 yıllık bilgi ve tecrübesiyle ülkemizin geleceğini inşa ederken öncü bir bilim üssü olacak. Aynı zamanda üniversitemiz, araştırmacı kimliğinin yanı sıra girişimciliğin de önemli bir merkezi haline gelmiştir. Boğaziçi Üniversitesi, ülkemizin start-up ekosistemine de büyük katkı sağlamaktadır” dedi.

Bakan Kacır, Türkiye’nin gençlerin düşüncelerine, fikirlerine, heyecanlarına ve umutlarına ihtiyaç duyduğunu ifade etti ve “Cumhuriyetin 2. yüzyılını ‘Türkiye Yüzyılı’ yapacak işler, gençlerimizin ve bilim insanlarımızın ellerinden çıkacak. Bu nedenle huzursuzluklardan uzaklaşmalı ve sadece bilim ve eğitime odaklanmalıyız. Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini ve bilim insanlarını anladığım kadarıyla bunun bekliyor. Bu süreçte Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak Boğaziçi Üniversitesi’nin daima yanında olacağımı bilmenizi isterim” şeklinde konuştu.

Filistin’deki gelişmelere değinen Kacır, BURA üyelerinin haksızlıklara karşı çıktığını belirterek şunları söyledi: “BURA üyelerinin Filistin’deki kardeşlerimizin acılarını yüreklerinde hissettiğini ve acının sona ermesi için dua ettiğini biliyorum. Bizler, haksızlıklara sessiz kalamayan bir toplumuz. Türkiye, dünyanın her yerindeki mazlum, mahzun ve masum insanların yanındadır. Güçlü olanla değil, haklı olanlarla beraberiz. Amacımız, Filistin’de ve Gazze’de acının son bulması ve adil bir barışın sağlanmasıdır. Bu konuda çabalarımız sürmektedir. 1967 sınırlarına sahip, coğrafi bütünlüğü olan, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devleti kurulmalı ve tüm dünya tarafından tanınmalıdır. Bu adil ve kalıcı çözüm için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”