“Beykoz’da Kuyu Kazası Sonucu Yaralanan Genç Kızın Ailesi Yetkililere Sesleniyor”

Beykoz'da feci olay! Kuyuya düşen Sudem Bilir'in babasından tepki: Hiçbir önlem alınmamış

17 yaşındaki Sudem Bilir ve bir arkadaşı, 1 Ekim Pazar günü gezmek için Beykoz’daki Anadolu Feneri Kabakoz Kumsalı’na gidiyor. İki genç, otobüslerinin gelmesini beklerken, dinlenmek ve fotoğraf çekmek için kumsalda bulunan kapalı bir kuyunun üzerinde oturuyor. Bir süre sonra otobüslerinin yaklaştığını gören gençler, ayağa kalkmak üzereyken kuyu üzerindeki beton kapaklardan biri kırılıyor. Sudem önce düşüyor ve ardından arkadaşı da kuyunun içine düşüyor. Bu olay sonucunda 17 yaşındaki genç kız yaralanıyor. Etraftakilerin haber vermesi üzerine itfaiye ve sağlık ekipleri olay yerine ulaşıyor. Sudem hastaneye kaldırılıyor ve karaciğerinde yırtılma tespit ediliyor. Yoğun bakımda 2 gün geçiren genç kız, tedavisinin ardından taburcu ediliyor. Şu anda evde istirahatte olan Sudem’in annesi Göknur Bilir, kızının ölümden dönmesine rağmen kuyunun güvenli hale getirilmediğini söylüyor.

Sudem’in annesi, “Kızım tatil gününde arkadaşıyla buraya geliyor. Burada kuyunun kenarında oturuyorlar. Ayağa kalkınca çocuğum kuyunun içine düşüyor. Üzerindeki beton kırıldığı zaman direkt içine düşüyor. Onun peşine de arkadaşı düşüyor. Karaciğerinde yırtılma oldu, 2 gün yoğun bakımda yattı. Şu an karaciğeri yırtık. Bir hafta hastanede kaldı. Ben belediyeden de şikayetçiyim, bir kere bile arayıp geçmiş olsun bile demediler” şeklinde konuşuyor.

Anne Bilir ayrıca, “Doktorlar bile yaşamasının mucize olduğunu söylüyor. Bir haftadır mahvolduk, psikolojimiz bozuldu. Çocuğum ölümden döndü. Şu an kalkamayacak, hareket edemeyecek, ettiği zaman ağrıları falan oluyor. Arkadaşı iyi, arkadaşında bir şey yok. Şikayetçiyim ve bunun peşini bırakmayacağım. Yaşadığımızı bir biz biliriz. Hala da üzeri açık, bize belediye önlem alındı, burası bize ait değil diyor. Burası kime ait? Bir başkası da düşebilir” diyerek durumu anlatıyor.

Baba Burak Bilir de, “Kuyunun çevresinde otururken otobüslerini bekliyorlar, otobüsün gelmesine 5-6 dakika kaldığı sırada bir adım atıyorlar ve nasıl olduğunu anlayamadan düşüyorlar. Köy muhtarı durumu haber veriyor. 1-2 metre yükseklikten düşüldüğünü söylüyor ancak durum öyle değilmiş. Burada yaklaşık 5-6 metrelik bir derinlik var. İtfaiyeye haber veriliyor, ambulans geliyor. Şu anda herhangi bir önlem alınmamış durumda. İçeride kalma süreleri yaklaşık bir saat geçmiş” ifadelerini kullanıyor.

Baba Bilir, “Kızımı yeni taburcu ettik. Doktorlar, fazla hareket etmemesi gerektiğini, ayakta durmaması gerektiğini, bir hafta daha evde istirahat etmesi gerektiğini söyledi. Burası plaj ve kamp alanı… İnsanlar buraya kamp yapmak, çadır kurmak için geliyorlar. Araçlarıyla kumsalda off-road yapmaktan geri durmuyorlar. Bu bir kamuya açık alan. Kapalı değil, askeri bir alana ait değil. Bu olayın peşini bırakmayacağız. Bir beton kapak kırılıyor. Düştükleri sırada diğerleri de üstlerine düşebilirdi. Aldıkları önlemi de görüyorsunuz. Buraya bir hayvan dahi düşebilir, çünkü o da bir canlı sonuçta” şeklinde açıklamalarda bulunuyor.