İsrail’deki Türk Çocuğu Gazze’de Hayatını Kaybetti: Türkiyeli Birliği Başkanı Ovi Gülerşen’den Dehşete Düşüren Saldırı Anlatıları

Hamas saldırısında ölen Türk... İsrail’e 2 yaşında gitmiş

İsrail’deki Türkiyeliler Birliği Başkanı Ovi Gülerşen, İsrail’deki Türk topluluğunun genellikle büyük şehirlerde yaşadığına dikkat çekerek, Avraam isimli 2 yaşındaki bir çocuğun Gazze sınırına 20 kilometre mesafedeki Eskol bölgesinde yaşadığını belirtti. Ne yazık ki, Hamas militanları tarafından evinde öldürüldüğü bilgisini verdi. Ovi Gülerşen ayrıca, Avraam’ın evli olduğunu ve 2 çocuğu olduğunu aktardı.

İsrail’deki Türkiyeliler Birliği Başkanı Ovi Gülerşen, saldırıların başladığı ilk günü şu şekilde anlattı: “7 Ekim Cumartesi sabahı saat 6.30’da siren sesleriyle uyandık. Tel Aviv merkezine 16 kilometre uzaklıkta, Gazze’ye 66 kilometre mesafede bulunan İsrail’in dördüncü büyük şehri olan yerleşim yerinde yaklaşık 280 bin kişi yaşıyor. Bu gün, daha önce hiç yaşamadığımız şekilde bir füze saldırısıyla karşılaştık. Toplamda 30’dan fazla füze atıldı. Daha öncesinde, bu bölgeye bu kadar büyük çapta bir füze saldırısı gerçekleşmemişti.”