Esenler’de Meydana Gelen Trafik Kazasıyla İlgili Yargı Süreci Devam Ediyor

Görüntüler ifadesini yalanladı

İstanbul Esenler’de 1 Şubat gecesi meydana gelen bir kaza, hala yargı süreci devam eden bir dava haline geldi. Berivan Yıldırım adlı 23 yaşındaki sürücü, TEM otoyolunda meydana gelen hasarlı kazaya karışan Ferdi Ağdaş (43) ve kazayla ilgili işlem yapan bir polis aracına arkadan çarptı. Maalesef, Ağdaş kaza sonucunda hayatını kaybederken, polis memuru Muhammet Bektaş da yaralandı. Berivan Yıldırım, ‘taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ suçundan dolayı 2 yıl 8 aydan 22 yıl 6 ay’a kadar hapis cezası ile yargılanıyor.

Yıldırım’ın ilk duruşmadaki savunmasında, pişman olduğunu ve maktulün ailesinden ve müştekiden özür dilediğini ifade etti. Ayrıca, “Ben alkol almadım” şeklinde bir beyanda bulundu. Ancak, mahkemenin talebi üzerine ortaya çıkan güvenlik kamerası görüntülerinde, Yıldırım’ın kaza öncesinde bir eğlence mekânında alkol aldığı açığa çıktı. Bir bilirkişinin hazırladığı rapora göre, Yıldırım’ın kazadaki başlıca kusurlu taraf olduğu belirtildi.

Kazada yaralanan polis memuru Muhammet Bektaş, “Ağdaş’ın kaza yaptığını gördükten sonra aracımızı emniyet şeridine çektik. Yolu tek şeride düşürdük ve uyarı levhası koyduk. Ayrıca, elinde fener olan bir başka arkadaşımız da yaklaşan araçların yavaşlaması için uyarıda bulunuyordu. Şikâyetçiyim” şeklinde ifade verdi. Tanık olan polis memuru Uğur P. ise, “Sanığın kullandığı araç çok hızlı geldi” dedi.

Mahkeme, Yıldırım’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi ve eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi. Olayla ilgili olarak yapılacak olan ileri görüşmede, daha fazla detayın ortaya çıkması bekleniyor.