Aleksia Karutasu, Türk Vatandaşlığı Aldı ve Türkiye Milli Takımı’na Katılma Tarihi Belli Oldu

Filenin Sultanları'na bir 'Vargas' daha! Türk vatandaşlığı almıştı, milli formayı giyeceği tarih belli oldu

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ’ın açıklamasına göre, Romanya doğumlu voleybolcu Aleksia Karutasu, VakıfBank Spor Kulübü’nün formasını giydiği sırada 2022 yılında Türk vatandaşlığına geçti. Üstündağ, Karutasu’nun uzun süredir Türk vatandaşı olmayı istediğini ve sürecin olumlu bir şekilde sonuçlandığını belirtti. Başkan, “Alexia, ülkemizde çok sevilen, başarılı bir sporcu. Uzun süren görüşmeler sonucunda Türk vatandaşlığına geçerek oynamak istediğini belirtti. Türk voleyboluna hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Karutasu, Türkiye Milli Takımı’nı seçme nedenini Rumen basınına açıkladı. “Türkiye’yi seçtim çünkü her gün böyle fırsatlarla karşılaşılmaz. Ayrıca, Türkiye’nin Romanya’dan daha fazla yarışmaya erişimi var. Romanya her zaman kalbimde kalacak, çünkü orası doğup büyüdüğüm ülke.” dedi.

Aleksia Karutasu’nun ne zaman Milli takım formasını giyeceği merak konusuydu. Ajansspor’un haberine göre, Ocak 2024’ten itibaren Milli takımın formasını giyebilecek.

10 Haziran 2003’te Bükreş’te doğan voleybolcu Aleksia Karutasu’nun anne ve babası da basketbolculardı. Küçük yaşlarda sporla tanışan Karutasu, 13 yaşında Romanya Ulusal Ligi’nde ilk maçına çıktı. Romanya U18 Milli Takımı’nda gösterdiği dikkat çekici performansın ardından VakıfBank Spor Kulübü tarafından teklif aldı.

Profesyonel voleybol kariyerine CSM Bükreş takımında başlayan Karutasu, Romanya Milli Takımı’nın U17 Balkan Şampiyonası kadrosunda yer aldı ve en iyi pasör çaprazı ödülü kazandı. Dün oynanan VakıfBank – Beşiktaş Ayos karşılaşmasında 25 sayı, 3 blok ve 2 ACE ile etkileyici bir performans sergiledi.