“ABD Başkanı Biden’ın İsrail Ziyareti, MHP Lideri Tarafından Eleştirildi: Gazze’deki Trajediye Karşı Destek Eksikliği ve İhtiyaç Duyulan Barış Ortamı Vurgulandı”

Bahçeli: Vahşet bitsin

MHP Lideri, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları belirtti: “Gazze’de yaşanan korkunç trajedinin bütün dünya tarafından duyulmasına rağmen sessiz kalındığını üzülerek görmekteyiz. İsrail’in hava saldırısında hayatını kaybeden en az 500 kişiyle sonuçlanan trajik olayı duydukça, vahşetin her geçen gün büyüdüğüne şahit oluyoruz. Sivil halk katliamdan etkilenmekte ve çaresiz bırakılmaktadır. Bunun yanı sıra, ABD Başkanı Biden’ın İsrail’i ziyaret ederek açık bir şekilde destek mesajı vermesi, şiddet ve yıkım operasyonuna taraf olduğunu gösteriyor.”

Bu durum aynı zamanda tarihi bir yanlış olarak da kabul edilmelidir. Biden’ın İsrail’e gitmesi, ya İsrail saldırılarını doğrudan yönettiğini ya da Siyonist lobiler tarafından yönetildiğini düşündürmektedir. Her iki durum da bir felakete hizmet etmektedir. Eğer ABD Başkanı, Türkiye’yi ilk ziyaret etseydi ve Cumhurbaşkanımızın ev sahipliğinde arabuluculuk misyonunu üstlenseydi, bu tavır, barış ve çözüm için iyi niyetli bir arayış içinde olduğunu ve iki taraf arasında ortamın oluşturulması amacını gösterirdi. Biden’ın sorumsuz ve sağduyudan yoksun politikası, uzlaşmacı veya sakinleştirici bir etki yaratmak yerine tahrik edici ve karanlık bir nitelik taşımaktadır.

Ben, İsrail-Filistin sorununun tek çözümünün, bölgede uluslararası toplumun desteğiyle acilen hayata geçirilmesi gereken iki devletli bir yapı olduğunu nefretle kınıyorum. 1967 sınırları dahilinde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız ve egemen bir Filistin devleti, adaletin sağlanması için kesinlikle var olmalıdır. Kan akışı ancak böyle durabilir ve insanlık bir araya gelebilir. Sivil ve masum insanlara yönelik saldırıları şiddetle reddediyorum. Vahşet son bulsun, insanlık birleşsin. Dileğim, dehşetin sona ermesi ve dualarımızın kabul olmasıdır. Çocukların yaşamasını, katillerin ise lanetlenmesini arzuluyorum.”