Bursa’da Genç Üniversite Adayının Anlamsız Ölümü, Ailenin Adalet Arayışı

Batuhan’ın sır ölümü

Bursa’da Ümmügülsüm-Fırat Kılıç çiftinin büyük çocuğu olan Batuhan Eren (19), üniversiteyi kazanma hedefi ile yanıp tutuşuyordu. Haziran ayında liseyi bitirerek üniversite sınavlarına giren Batuhan, yaz döneminde dayısı M.G.’nin plastik ambalaj paketleme tesisinde çalışmaya başladı. Ancak 10 Ağustos gecesi yaşanan bir olay sonucunda hayatını kaybetti.

İddiaya göre, o gece dayısı asma kattaki ofisten su getirmesi için Batuhan’a yerini haber verdi. Fakat Batuhan, merdivenden düşerek dayısının dikkatini çekti. Dayısı tarafından hareketsiz bir şekilde bulunan Batuhan, acilen hastaneye kaldırıldı, ancak ne yazık ki kurtarılamadı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, Batuhan’ın ölümünü şüpheli buldu ve soruşturma başlattı. Yapılan otopsi sonucunda, gencin ölüm nedeninin düşmeye bağlı travma, iç kanama, kırık veya zehirlenme olmadığı belirtiliyor. Adli Tıp Kurumu raporuna göre, Batuhan’ın ölümü, otopside belirlenemeyen bir hastalığa bağlı olarak gerçekleştiği kabul ediliyor.

Fırat Kılıç, oğlunun ölümündeki tüm bu şüpheler üzerine otopsi raporuna itiraz ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ailenin avukatı Figen Şahin Sarıbal, kamera görüntülerinin ilginç olduğunu ve üzerinde sadece iç çamaşırı ve şort olan Batuhan’ın ellerinin nasıl motor yağı ile kirlendiğini sorguladıklarını belirtti. Ayrıca, dayının ifadesinde görüntülerde yer alan bir kişiyi belirtmediğini ve gerçek dışı beyanda bulunduğunu iddia ediyor.

Fırat Kılıç ise Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Radyo ve Televizyon Bölümü’ne oğlunun kabul edildiğini, ancak sınav sonucunu göremediğini dile getirdi. Hastanede dayısının yanına gidip durumu sorduğunda dayısının kendisine bağırdığını ve başsağlığı bile dilemediğini ifade etti. Görüntüleri izlediklerinde ise iş kazası düşüncesinden vazgeçip şüphelerinin arttığını belirten Fırat Kılıç, adaletin sağlanmasını istedi ve “Çocuğuma ne oldu?” diye sordu.