Özgür Özel, Afyonkarahisar’da CHP İl Başkanlığı’nda Parti Üyeleriyle Buluştu

CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel: Bu parti ve örgüt, 6 Kasım günü ayağa kalkacak

Afyonkarahisar’da CHP İl Başkanlığı’nda gerçekleşen buluşmada, Özgür Özel ve CHP üyeleri bir araya geldi. Özel, parti binası önünde yaptığı konuşmada, “Parti içinde farklı beklentiler ve söylemler olabilir. Geçmişte olumsuz örnekler yaşandı. Ancak, ne ben ne de ekibimiz, partimizi zor durumda bırakacak, genel başkanımızı incitecek, parti içi mücadeleyi aşırıya götürecek bir anlayışa sahip olmadık ve olmayacağız. Çünkü bu parti ve örgüt, 6 Kasım’da ayakta olacak. Önümüzdeki yerel ve genel seçimlerde başarı elde edeceğiz” dedi.

Özel, bu süreçte herkesin desteğine ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, “CHP olarak kimseyi kaybetmeden, olası kırgınlıkları sonlandırarak, geçmişte emek vermiş büyüklerimize sahip çıkarak, lise düzeyindeki örgütlülükten başlayarak, bu parti ve Cumhuriyet’in mirası olan değerlere sahip çıkacağız. Yeni isimler yetiştireceğiz, gençlerimiz siyasete katılacak, olgunlaşmış bir örgüt yapısına sahip olacağız. Ancak aynı zamanda, köklü değerlere de sahip çıkacağız. CHP’nin siyasetine güç ve nefes katacağız. Evet, aday bellidir: Genel başkan adayı Özgür Özel” şeklinde konuştu.

Özel, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Tüzüğümüz bize uygun, örgütümüz de tamamen sahiplenmiştir. Fakat kadrolar değişecek mi? Elbette kadrolar her seviyede, her yaşta ve her kademeden partilimizi içeren bir süreçte bulunmaktayız. Hem genel başkan tarafında hem de bizim tarafımızda. Ancak bir fark bulunmaktadır. Sayın Genel Başkan tarafında, görevlerde uzun süre hizmet etmiş, önemli sorumluluklar almış bazı isimler “Devam edeceğiz, Genel Başkanımız devam edecek. Biz buradayız” demektedirler. Uzun süredir görev yapan partililerimiz ise farklı bir yaklaşıma sahiptirler; “Değişimden yana destek veriyoruz. Arkalarındayız, destekliyoruz. Ancak değişim bizim tarafımızdan başlayacak, herhangi bir görev talebimiz yok” şeklinde ifade etmektedirler.”

Özel’in konuşmasının ardından parti üyeleri ile fotoğraf çekildi. Daha sonra genel merkez delegeleriyle bir araya gelen Özel, basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi. (DHA)