Sağlık Bakanı Koca, yaptığı konuşmada önemli noktalara değindi. Atom bombasıyla Hiroşima’ya giden pilotun vicdanı ile hekim vicdanının karşı karşıya geldiğini vurgulayarak, hekimlerin çocuklar ve hastalar için barışın yanında olduklarını belirtti. Savaşın tarafını nettir ve sağlık çalışanlarının her zaman sağlık ve barış elçileri olduğunu dile getirdi. Hastaneye yapılan saldırıyı insan vicdanında büyük bir yıkım olarak değerlendiren Bakan Koca, her türlü önlemi almak için harekete geçmenin kaçınılmaz olduğunu ifade etti.
Bakan Koca, yaptığı telefon diplomasisine devam ettiğini ve Sahra hastaneleri kurmak, Filistinli kardeşlere sağlık hizmeti sunmak için hazır olduklarını belirtti. Onlar için yapacakları her şeyin kendileri için kutsal bir görev olduğuna vurgu yaptı. Bakan Koca, taraflarının insanlık olduğunu açıkça belirtti.
Bakan Koca, Türkiye İlaç ve Tıbbi Malzeme Kurumu’nun dünya genelinde en güvenilir otoritelerden biri haline geldiğini söyledi. Salgın, savaş ve diğer felaketlerin, dayanışma içinde olmanın ne kadar önemli olduğunu insanlığa öğrettiğini belirtti. Türkiye’nin potansiyeliyle dayanışmanın gerekliliğine devam ettiğini vurgulayan Bakan Koca, 6 Şubat tarihinde 11 şehiri etkileyen depremde tüm dünya ülkelerinin dayanışmasını görmekten mutlu olduklarını ifade etti. Tüm dostlara bir kez daha teşekkürlerini iletti.
Bakan Koca, sağlık alanında yapılan değişimler ve uluslararası alandaki cazibesiyle Türkiye’nin önemli bir merkez haline geldiğini söyledi. E nabız sistemi gibi 39 alt sistemi bünyesinde barındıran dijitalleşmenin merkezinde olduklarına dikkat çekti. Yapay zeka alanında da gelişim için çaba gösterdiklerini belirten Bakan Koca, yapay zeka algoritmalarının öğrenme yetenekleri sayesinde hasta verilerini hassas bir şekilde değerlendirdiğini ve tedavi süreçlerini optimize ederek hekimlere daha hızlı karar verme imkanı sağladığını ifade etti.