“Beşiktaş Levent’te Yaşanan Maganda Saldırısında Adalet Hızla Tecelli Etti”

Beşiktaş'ta trafik tartışmasında ayakkabı ile saldıran sürücüye jet ceza

Beşiktaş Levent bölgesinde yaşanan bir olay, geçtiğimiz çarşamba günü meydana gelmiştir. Banu Sönmez (36), çocuğuyla birlikte seyahat ederken, yoğun trafiğe takılmıştır. Sönmez, 06 BFY 654 plakalı aracın kendi aracına sürttüğünü düşünerek aracından inmiştir. Aracın yanından geçerken diğer sürücüye, “Dikkat edin, arabama çarpıyordunuz. Ayrıca trafikte bekleyen birçok insan varken, trafik kurallarını ihlal edip araya girme çabasında bulunmayın” şeklinde uyarıda bulunmuştur.

Ancak Şenay K., Sönmez’e hakaret ve küfür içeren bir cevap vermiştir. Bu durumun ardından Sönmez, aracına binip yoluna devam etmiştir. Ne yazık ki, maganda tarzı biri açık olan camdan yumrukla saldırarak Sönmez’i darp etmeye başlamıştır. Olay yerindeki diğer sürücülerin zorlukla müdahale etmesiyle Sönmez, saldırganın elinden kurtulabilmiştir.

Küçük çocuğuyla birlikte dehşet anları yaşayan Sönmez, olay sonrasında hastaneye giderek darp raporu almıştır. Şikayet üzerine polis çalışma başlatarak, Şenay K.’yı kısa sürede tespit edip gözaltına almıştır. Olay, diğer araç sürücülerinin cep telefonu kameralarına anlık olarak yansımıştır.

Şenay K.’nın ifadesi alınan polis, Sönmez’e küfür edildiğini öne sürmüştür. Bunun üzerine Şenay K.’ya “kasten yaralama” ve “tehdit-hakaret” suçlarından adli işlem yapılmıştır. Adliyeye sevk edilen Şenay K.’ya adli kontrol hükümleri uygulanmış ve yurt dışına çıkış yasağı getirilmiştir. Ayrıca, haftada bir polis merkezine imza atma zorunluluğu konulmuş ve kendisine “trafiğe çıkamama” cezası verilmiştir.

Banu Sönmez, Şenay K.’nın aldığı ceza ile ilgili konuşarak, “Az önce çok güzel bir haber aldım. Bana ve oğluma dehşet anlarını yaşatan kişi, bir gün içinde savcı karşısına çıkarak cezaların verildiğini öğrendim. Adaletin bu kadar hızlı işlemesi ve bu kadar hızlı savunulmamız beni ve ailemi çok mutlu etti. Sesimi duyan, gören ve emek veren herkese teşekkür ediyorum. Emniyet güçlerimize, savcımıza ve hakimimize teşekkürler. Rabbim, kimseye böyle bir şey yaşatmasın” şeklinde konuşmuştur.