“74 Yaşındaki Milletvekili Ali Yüksel, Dördüncü Evliliğe Hazırlanıyor”

‘Çok eşli’ vekile öğrenci gelin

Ankara’da Hâkimevi Tesisleri’nde gerçekleşecek, 74 yaşındaki milletvekili Ali Yüksel’in dördüncü evliliğini cumartesi günü yapacağı öğrenildi. Yüksel, bir röportajında yaşamış olduğu evlilik deneyimlerinden bahsederek, ilk eşinin vefat ettiğini ve diğer iki eşiyle anlaşmalı olarak ayrıldığını belirtti. Yüksel, ikinci eşiyle sadece imam nikahı kıydıklarını, üçüncü eşiyle ise resmi nikah yaptıklarını fakat 2018 yılında anlaşmalı olarak ayrıldıklarını ifade etti. Basında milletvekilliği döneminde üç eşli olduğu şeklinde haberler çıktığını ancak kendisinin hiç eşli olmadığını vurguladı.

Ali Yüksel, Hürriyet gazetesine yaptığı açıklamada gelin adayının üçüncü sınıf psikoloji öğrencisi olduğunu açıkladı. Yüksel, eşinin eğitimine devam etmesini istediğini ve bu konuda çalışma durumunu birlikte değerlendireceklerini belirtti. Evlilik sözleşmesi düşüncelerinin olmadığını, cumartesi günü gerçekleşecek olan resmi nikahın da herhangi bir sözleşme gerektirmediğini ifade etti. Yüksel, “Bizim manevi sözleşmemiz yeterlidir, başka bir sözleşmeye ihtiyaç duymuyoruz” dedi.

Ali Yüksel, şunları söyledi: “Üç eşim de birbirinden kıymetli ve değerli kadınlardı. Bu üç eşim bana toplamda sekiz evlat verdi. Ben inancıma aykırı bir harekette bulunmadım ve hayatımı dürüst bir şekilde yaşadım. Onlar arasında adil davranmaya çalıştım; zaman ayırmaktan maddi paylaşıma kadar her konuda adil oldum. Müslümanım ve doğru bir şekilde öğrenerek yaşamaya çalışıyorum.”