Fenerbahçe, Ludogorets maçı öncesi sakatlarla uğraşıyor

Fenerbahçe'de 8 eksik, Ludogorets 3 önemli ismi İstanbul'a getirmedi! Konferans Ligi iddaa oranları...

Fenerbahçe, milli araya Kasımpaşa’yı 2-0 mağlup ederek lider giren takım, ara dönüşünde ise Hatayspor’u 4-2 yenerek Süper Lig’deki başarısını sürdürdü. Bu sonuçla beraber 9 maçta 9 galibiyet alarak 27 puan ile zirvedeki yerini korudu. Ancak, takımda yaşanan bazı sakatlıklar nedeniyle önemli eksikler bulunuyor. İsmail Yüksek son antrenmana çıkmadığı için Ludogorets maçı kadrosunda yer almayacak. Ayrıca Joshua King, Serdar Aziz ve Mert Hakan Yandaş da sakat. Emre Mor, Bartuğ Elmaz, Mert Müldür ve Samet Akaydin ise listede yer almadı. Teknik direktör İsmail Kartal, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde rotasyona giderek hücum hattında Cengiz Ünder, Ryan Kent ve Michy Batshuayi üçlüsünü kullanmayı düşünüyor. Sol bekte Jayden Oosterwolde, orta alanda Miguel Crespo ve kalede İrfan Can Eğribayat da forma için yakın isimler arasında yer alıyor.
Diğer taraftan, Bulgaristan 1. Profesyonel Futbol Ligi’nde son 12 sezonu şampiyon tamamlayan Ludogorets Razgrad ise bu sezon istedikleri performansı sergileyemiyor. Konferans Ligi H Grubu’nda Spartak Trnava’yı 4-0 yenmelerine rağmen ikinci maçta Nordsjaelland’a 7-1 mağlup oldular. Ligde de orta sıra takımlarından Arda Kardzhali ile 0-0 berabere kalarak Ivaylo Petev’le yollarını ayırdılar. Şu anda takımın başında üçüncü dönemini geçiren 68 yaşındaki Georgi Dermendzhiev bulunuyor. Takımın bazı önemli isimleri ise sakatlıkları nedeniyle karşılaşma kadrosunda yer almayacaklar.
İki takım arasında öne çıkan bazı istatistikler de bulunuyor. Fenerbahçe bu sezon iç sahada oynadığı 9 maçın tamamında 2.5 üst sonucu elde etti. Ludogorets ise son 10 resmi maçının 8’inde ilk yarıda gol yemeden mücadele etti. Misli üyeleri arasında yapılan bahis tercihlerine göre ise Fenerbahçe’nin galibiyeti bir adım önde. %37’lik bir kesim, Kadıköy’de Fenerbahçe’nin Ludogorets karşısında 3 puan alabileceğine inanıyor. %7’lik bir kesim ise maçta en az 3 gol olacağına inanarak 2.5 üst seçeneğini tercih ediyor.
Son olarak, Cengiz Ünder’in Fenerbahçe’de Marsilya günleri hakkında da bir hatıra paylaşmak istedik: “Haberimizdeki alıntıda yer alan bölüm üzerinden Fenerbahçe’nin milli yıldızı Cengiz Ünder’in Marsilya’da geçirdiği dönem hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.”