“Fenerbahçe ve Beşiktaş Avrupa Ligi’nde Önemli Mücadelelere Hazırlanıyor”

Avrupa'da çifte zafer gecemiz olsun!

Fenerbahçe, bu akşam saat 19.45’te sahaya çıkacak. Makamlarını lider olarak sürdüren sarı-lacivertli ekip, Süper Lig ve Konferans Ligi H Grubu’nda bulunan Bulgaristan temsilcisi Ludogorets Razgrad’ı konuk edecek.

Grupta Nordsjaelland’ı 3-1 ve Spartak Trnava’yı 2-1 mağlup eden Fenerbahçe, bugün kazanarak üst tura çıkmak ve avantaj elde etmek istiyor. Ancak Joshua King, Serdar Aziz ve Mert Hakan Yandaş sakatlıkları nedeniyle bugünkü maçta forma giyemeyecek. Aynı şekilde İsmail Yüksek de dinlendirilecek. Konuk takımda ise Dinis Almeida, Marcel Heister, Ivan Yordanov ve Dominik Yankov da forma giyemeyecek.

Fenerbahçe’nin parlayan yıldızı İrfan Can Kahveci, bugünkü maçta Ludogorets karşısında sahaya çıkarsa başka bir dalya yapabilir. Kanarya’da 100. maçına çıkmaya hazırlanan Kahveci, bugüne kadar oynadığı 99 maçta 19 gol ve 20 asist yaparak etkileyici bir performans sergiledi. Bu sezon İsmail Kartal ile birlikte zirve yapan 28 yaşındaki futbolcu, ligde 4 gol ve 3 asist, Avrupa’da ise 4 gol ve 2 asistlik performansıyla 16 maçta 8 gol ve 5 asiste imza attı.

Konferans Ligi D Grubu’nda henüz galibiyeti olmayan iki takımın karşılaşmasında Beşiktaş, Norveç ekibi Bodo/Glimt’e konuk olacak. Maç saat 22.00’de Aspmyra Stadı’nda Sırbistan’dan Nenad Minakovic’in yönetiminde başlayacak. Ancak Beşiktaş’ta Tayyip Talha Sanuç, Daniel Amartey, Eric Bailly, Umut Meraş, Valentin Rosier, Salih Uçan ve Tayfur Bingöl Norveç’e götürülmedi. Siyah-beyazlılar grubun ilk maçında Brugge ile berabere kalmış, ardından sahasında Lugano’ya 3-2 mağlup olmuştu.

Beşiktaş bugün Bodo/Glimt deplasmanında soğuk hava ve suni çim gibi zorlu şartlarla mücadele edecek. İstanbul’da hava 23 dereceyken maç saatinde Bodo’da sadece 3 derece olacak. Ayrıca maç suni çim sahada oynanacak.

Vincent Aboubakar, Konferans Ligi’nde bir gol daha atarsa 14 golle Beşiktaş’ın Avrupa kupalarında en golcü oyuncusu Oktay Derelioğlu’nun rekorunu egale etmiş olacak. Kamerunlu yıldız iki gol daha atarsa ise bu rekorun tek sahibi olacak. 12 golü bulunan Cenk Tosun da 2 gol atması durumunda Derelioğlu’nu yakalamış olacak.