Meral Akşener, Barış ve Gazze Konusunda Çağrıda Bulundu

Akşener’den ‘24 saat’ çıkışı

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada, tüm devletleri ateşkes sağlama ve barışı koruma konusunda birleşmeye davet etti. Akşener, BM Güvenlik Konseyi’ndeki ABD vesayetini ortadan kaldırmak için Genel Kurul’un acilen toplanması gerektiğini belirtti ve Türkiye’nin bu girişimleri derhal başlatması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, iktidarı destekleyeceklerini de bu adımla birlikte ilan etti.

Akşener, şuursuz bir zihniyetin dolduruşuna gelenlerin “Mehmetçik Gazze’ye” sloganını attığını ifade etti. Eğer bu kişiler Gazze’yi bir vatan toprağı olarak görüyorlarsa ve 24 saatlik mühletle Netanyahu’yu durduramadılarsa, o zaman görevlerinden istifa edip Gazze’ye gitmelerini söyledi. Akşener, Mehmetçik üzerinden kahramanlık taslamamaları ve kendilerine eşlik edecek arkadaşlarını toplayarak hızla Gazze’ye gitmelerini istedi.

Akşener, partisinin 6. kuruluş yıldönümünde Anıtkabir’i ziyaret etti. Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu. Daha sonra Anıtkabir Özel Defteri’ne duygularını yazdı.