İstanbul Merkezli Zaza Doğan Organize Suç Örgütü Çökertildi: 42 Şüpheli Gözaltına Alındı

Bakan Yerlikaya açıkladı: 'Zaza Doğan' organize suç örgütü çökertildi

Emniyet Genel Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı koordinesinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından İstanbul merkezli olarak gerçekleştirilen operasyonla “Zaza Doğan” adlı organize suç örgütü çökertildi. Eş zamanlı olarak Muğla, Bursa ve Mersin’de düzenlenen operasyonda 42 şüpheli gözaltına alındı ve 8 tabanca ile 1 kilogram uyuşturucu ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, operasyonun İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından 4 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildiğini belirtti. Yerlikaya, örgütün İstanbul genelinde cinayetler, silahlı saldırılar, uyuşturucu ticareti gibi suçlar işlediğini ve toplamda 6 ayrı işyeri ve ikamete saldırıda bulunduğunu ifade etti. Operasyonlar sonucunda 47 şüpheli şahıs yakalandı ve 8 tabanca ile 1 kilogram uyuşturucu ele geçirildi. Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren polisleri tebrik etti ve suç örgütlerine göz açtırmayacaklarını vurguladı.

Bu başarılı operasyonla İstanbul merkezli Zaza Doğan organize suç örgütüne darbe vuruldu. Emniyet ekipleri, suç örgütü üyelerini etkisiz hale getirerek halkın güvenliğini sağlamaya devam ediyor.