Nitelikli Gazetecilerden Filistin Bildirisine Tam Destek

Gazetecilerden ortak çağrı: İsrail vahşetini durdurun

Nitelikli Gazeteciler Filistin Bildirisine Destek Veriyor

İsrail’in saldırılarının sert bir şekilde kınandığı Filistin Bildirisi’ne, birçok değerli gazetecinin desteği devam ediyor. İmza süreci devam ederken, bildiride yer alan ifadelerle ilgili önemli açıklamalarda bulunuldu. Bildiri, Filistin topraklarının 75 yıldır işgal altında olduğunu ve bu süre boyunca kan ve gözyaşının eksik olmadığını vurguluyor. Ancak, bu acıların yalnızca Siyonist İsrail Devleti’nin sorumluluğunda olmadığı belirtiliyor. Batılı ülkelerin ve İslam ülkelerinin devlet başkanlarının da İsrail kadar suçlu olduğu ifade ediliyor.

Ayrıca, Batı Medyası’nın tavrının da ikiyüzlü olduğuna dikkat çekiliyor. İsrail’in işlediği katliam karşısında ses çıkarmayan Batı Medyası’nın, İsrail yanlısı küresel reklam şirketleri tarafından kontrol altında olduğu iddia ediliyor. Bu nedenle, 500 vicdan sahibi gazetecinin Filistinli mağdurların sesi olmak için bu ambargoyu delmeye kararlı olduğu belirtiliyor.

Öte yandan, İsrail halkının inancı ve kültürü nedeniyle hedef alınmaması gerektiği vurgulanıyor. Hiçbir din veya millete düşmanlık beslemediklerinin altı çiziliyor ve masum İsrailli çocuklar ve kadınların da değerli olduğunun altı çiziliyor.

Bildiriye ilk imzasını atan değerli gazeteciler arasında AYD Başkanı ve MHA Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, Kısa Dalga Yazarı Sedat Bozkurt, Kanal D Ankara Temsilcisi Zafer Şahin, Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi, Star Gazetesi Yazarı Esra Elönü, Türk Medya Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel, Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet ve CNN TÜRK’ten Fulya Öztürk gibi önemli isimler yer alıyor.