İstanbul’da Büyük Filistin Mitingi Heyecanı Başlıyor

İstanbul’da Filistin buluşması

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda saat 15.30’da gerçekleşecek olan Büyük Filistin Mitingi’nde 5000 personel görev yapacak. Konuklar, alana 12 farklı kapıdan giriş yapacaklar.

Mitinge katılmak isteyenler için İstanbul’un 39 ilçesinden otobüs seferleri düzenlenecek ve toplu taşıma araçları ücretsiz olarak hizmet verecek. Yusuf İslam, Maher Zain ve Ömer Karaoğlu gibi sanatçılar mitingde sahne alacaklar. Toplamda 29 ses ve ekran kulesi kurulmuş durumda. Ayrıca 6 farklı noktada mescitler, şadırvanlar, sağlık hizmetleri ve tuvaletler gibi ihtiyaçları karşılayacak lojistik alanları oluşturuldu. İnternet kalitesini artırmak amacıyla 25 taşınabilir baz istasyonu da alanda hizmet verecek. Ayrıca, 50 farklı noktada su dağıtımı yapılacak.

Mitingi dünyanın önde gelen basın kuruluşlarının temsilcileri de katılım sağlayacaklar. Basın mensupları izlemek için akreditasyon alacaklar ve iki katlı bir platform kurulacak. Ayrıca, bugün İstanbul’da Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattıyla Marmaray, Ankara’da Başkentray ve İzmir’de İZBAN ücretsiz olarak hizmet verecek.

Cumhur İttifakı üyeleri olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan, HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve DSP Genel Başkanı Önder Aksakal mitinge katılacaklar. Ayrıca birçok farklı ülkeden devlet adamları, hükümet yetkilileri ve siyasi parti liderleri de İstanbul’da olacaklar.