“Doberman Köpeği ‘Tina’ 74 Gün Sonra Geri Döndü, Ancak Ekonomist Korhan Berzeg Hala Bulunamadı”

Gizem 130 günde çözülemedi... Ümitler kesildi aramalar durduruldu

Dünya Bankası’ndaki görevinden emekli olduktan sonra İstanbul Büyükada’daki evine yerleşen ekonomist Korhan Berzeg (83), eşi Angela Berzeg (81) ile birlikte Balıkesir’in Gönen ilçesi kırsal Armutlu Mahallesi’ndeki yazlık evlerine gitmek üzere yola çıktı. Ancak, 17 Haziran sabahı yürüyüşe çıktığı sırada geri dönmeyen Berzeg’in eşi, kayıp olduğunu bildirerek ihbarda bulundu. Geniş çaplı bir arama başlatıldı ancak Berzeg ve köpeği henüz bulunamadı.

Doberman cinsi köpeği ‘Tina’, 74 gün sonra 29 Ağustos sabahı geri döndü. Köpeğin tüyleri bakımlı, üzerinde arazide kalmaya işaret eden herhangi bir iz bulunmuyordu ve patileri de temizdi.

‘Tina’nın dışkı ve kan örnekleri incelendi ve doğada kalmadığı sonucuna varıldı. Bu nedenle köpek, arama çalışmalarına dahil edildi. GPS ile takip edilen ve aç bırakılan ‘Tina’ her seferinde eve geri döndü. Ekipler, Berzeg’in düşmüş olma ihtimaline karşı bölgedeki 10 kuyuyu boşalttı ve içerisini kameralarla inceledi. Ancak, Korhan Berzeg 130 gün boyunca bulunamayınca, arama çalışmaları 24 Ekim’de sonlandırıldı. Artık Berzeg’in bulunması için gelen ihbarlar doğrultusunda çalışmalara devam edilecek.

Geçtiğimiz hafta evden ayrıldıktan sonra geri dönmeyen ve kaybolan zihinsel engelli Fikriye Aydın’in 24 saat içinde bulunmasına rağmen Korhan Berzeg’e ait hiçbir iz bulunamaması, gizemli bir durum olduğunu ortaya koyuyor. Ekipler, bu durumu aydınlatmak için çalışmalarını sürdürecek ve yapılan ihbarları değerlendirecek.