PTT Mektup Kampanyası İle Ölüme Rağmen Sevgi Dolu Anlar Yaşandı

Ölen eşinden gelen 100'üncü yıla özel yazdığı mektup duygulandırdı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı PTT, 21 yıl önce ‘Cumhuriyetimizin 100’üncü Yılına Mektup Kampanyası’ başlattı. Bu kampanya kapsamında yaklaşık 40 bin mektup yazıldı ve Cumhuriyet’in 100’üncü yılında, 21 yıl sonra, tasnif işlemlerinin ardından adres sahiplerine teslim edilmeye başlandı. Bu mektuplardan biri, Menekşe Doğanay’ın doktor eşi Mustafa Doğanay’a yazdığı mektuptu. Ancak görevliler, mektubu teslim etmek için gittiklerinde Mustafa Doğanay’ın 10 yıl önce geçirdiği rahatsızlık sonucu vefat ettiğini öğrendi. Menekşe Doğanay, kendi yazdığı mektubu teslim aldığında, kendi mektubunun yanında eşinin de kendisine yazdığı bir mektupla karşılaştı. Eşinin sürpriz bir şekilde kendisine yazdığı bu mektubu okuyan Menekşe Doğanay, duygusal bir an yaşadı.

Menekşe Doğanay, eşinin 10 yıl önce hayatını kaybettiğini belirtirken, “Bu mektup benim için gerçekten sürpriz oldu. Eşim bu mektubu kendisi kapatmıştı ve içinde kendisinin de bana mektup yazdığı bir mektup olduğunu bilmiyordum. Eşimi 10 yıl önce kaybettim, o zaman küçük kızım sadece 16 aylıktı. Bu mektup, hem kızlarım için hem de benim için çok kıymetli. Bu topraklarda yaşadığım için gerçekten şanslı hissediyorum. Çok yoğun duygular içindeyim” dedi.

Kendisinin eşine yazdığı mektubu da okuyan Menekşe Doğanay, “Bu mektup, şu an alıcısı olmayan bir mektup. Eşim 10 yıl önce vefat etti ve ben o zaman bu mektubu ona yazmıştım. Bu mektubu sevgi ve değer ile yazdım. Şimdi bu mektubu aldığım için çok mutluyum ve PTT’ye gerçekten teşekkür etmek istiyorum. Bu mektup benim için çok kıymetli. Yalnız bir anne, bir kadın olarak ve iki kız çocuğu annesi olarak, bu Cumhuriyet’in topraklarında yaşadığım için gururlu ve onurluyum” şeklinde konuştu.