Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Cumhuriyetimizin 100. Yıl Dönümünde Vatanımıza Hizmetin Gururunu Yaşıyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhuriyetimizi daha da güçlendirerek yeni asrına hazırlamanın gayreti içindeyiz

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir mesaj yayımladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurt içinde ve yurt dışında yaşayan vatandaşların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı ve mesajında aşağıdaki ifadeleri kullandı:

“Sevdiklerimizle birlikte bayram sevincimizi paylaşan tüm dostlarımıza ve misafirlerimize teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Bugün, Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünü heyecan ve gururla kutluyoruz. Bu önemli dönüm noktasında, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve diğer kahramanlarımızı rahmetle anıyorum. Vatanımıza kanlarıyla can veren kahraman şehitlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Tarihimiz boyunca vatanımıza, milletimize ve devletimize hizmet eden herkese minnettarız. Türkiye Cumhuriyeti, 2 bin 200 yıllık devlet geleneğimizin bir parçasıdır ve Cumhurbaşkanlığı Forsu’ndaki 16 yıldızda bu geleneği yansıtmaktadır. Köklü tarihimizden ve değerlerimizden ilham alarak Cumhuriyetimizi daha da güçlendirmek ve yeni dönemine hazırlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Son 22 yılda, ülkemizi başarıdan başarıya taşıdık ve Cumhuriyetimizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak için adımlar attık. Demokrasiden ekonomiye, güvenlikten adalete, eğitimden sağlığa, tarımdan dış politikaya kadar birçok alanda tarihi reformları gerçekleştirdik.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Gazi Mustafa Kemal’in idealini gerçeğe dönüştürerek devletle millet arasındaki duvarları kaldırdık. Vesayet odaklarıyla mücadele ederek Cumhuriyetin demokrasiyle buluşmasını sağladık.

Şimdi, Türkiye’nin ikinci asrını hedefleyerek ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonuyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Büyüyen ekonomimiz, güçlenen demokrasimiz, artan itibarımız ve etkileme alanımız ile dünya genelinde ‘kimsesizlerin kimsesi’ olmayı sürdürüyoruz.

Başarılarımızın bölgede ve dünyada umutla takip edildiğini görmek bizi mutlu ediyor. Büyük ve güçlü Türkiye hedefimizi, emperyalistlerin çıkarlarına hizmet eden terör örgütlerine, eski hesapların peşinden gidenlere ve milletimizin başarısından rahatsız olanlara rağmen daha da yücelteceğiz.

Rabbimizin yardımıyla Türkiye Yüzyılı’nı hayata geçireceğimize inanıyorum. Türkiye’de ve yurt dışında yaşayan tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı gönülden kutluyor, şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümü kutlu olsun.”